Hakyemez'den önemli açıklama

 Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, terör örgütü PKK'nın sınır dışına çekilme kararına ilişkin, "Terör örgütü PKK mensuplarının ülke dışına çekilme kararı almış olması fevkalade olumlu bir adımdır. Ben bu süreci uzu

Hakyemez'den önemli açıklama

 

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, terör örgütü PKK'nın sınır dışına çekilme kararına ilişkin, "Terör örgütü PKK mensuplarının ülke dışına çekilme kararı almış olması fevkalade olumlu bir adımdır. Ben bu süreci uzun vadede Türkiye'nin hayrına bir süreç olarak görüyorum" dedi.
 
Hakyemez, terör örgütü PKK mensuplarının 8 Mayıs'tan itibaren Irak'ın kuzeyine çekilme kararı aldıklarını anımsatarak, "Ne kadar erken terk ederlerse o kadar iyi olur. Türkiye Cumhuriyeti'nde barışın tesisi açısından bu çok önemli" görüşünü belirtti.
 
Çözüm sürecinin de barışı amaçladığını söyleyen Hakyemez, şöyle devam etti:
 
"Çözüm süreci, toplumsal barışın ebedi bir şekilde olmasını hedefliyor. Burada barış derken, PKK ile yapılan bir barış falan değil, Türkiye'deki iç barıştan bahsediyorum. Türkiye'deki iç barış açısından PKK mensupları Türkiye'den ne kadar erken çıkarlarsa o kadar iyi olur. Dolayısıyla çekilme kararı almış olmaları da sevindirici bir adımdır. Zaten Türkiye'deki temel sorun terör örgütünden kaynaklanıyordu. Yoksa Türkiye'de 1990'lardan sonra yaşanan gelişmelere baktığınızda özellikle 2000'li yıllardaki reformlarla terör sorununun argüman olarak kullandığı pek çok husus aslında hukuki düzenlemeyle zaten yasa koyucu ve anayasa koyucu tarafından sağlanmış durumdadır. Bunlar terör örgütü isteği için mi olmuştur- Hayır."
 
TÜRKİYE TERÖRE KARŞI ÇOK CİDDİ MÜCADELE VERİYOR
 
Hakyemez, Türkiye'de demokratikleşme ve insan hakları standardı açısından pek çok sorunlu noktada önemli iyileştirmeler yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Terör örgütü aslında günümüzde şunu da görmüştür: Zaten çözüm sürecinde terör örgütünün de buna çok sıcak bakmasının önemli bir sebebi de odur. Türkiye teröre karşı çok ciddi ve güçlü bir mücadele veriliyor. Hem kolluk güçleri aracılığıyla hem de uluslararası bağlantıların ve finans kaynaklarının kesilmesi boyutuyla veriliyor ama neticede yine de dağda olan insanlar vardır. İnsanların güvenliği açısından, Türkiye'de insanların bir arada yaşayabilmesi açısından bir tehdit oluşturuyorlar. Güvenlik güçlerimizin zamanlarını alıyorlar. Dolayısıyla terör örgütü PKK mensuplarının ülke dışına çekilme kararı almış olması fevkalade olumlu bir adımdır. Ben bu süreci uzun vadede Türkiye'nin hayrına bir süreç olarak görüyorum."
 
SİLAHLARIN BIRAKILMASI KONUSU
 
Hakyemez, "terör örgütü üyelerinin silah bırakması" tartışmalarına ilişkin de "Ben bu işin teknik boyutuna giremem, bu kolluk kuvvetlerinin yetkisi dahilindedir ama tabii ki silahlarıyla birlikte yakalanmış olan bir kişiye çok da masum bir kişi muamelesi yapılmayabilir. Onun için silahların bırakılması gerekiyor. Öyle ya da böyle kesinlikle bir an önce bu terör sorunundan Türkiye'nin kurtulması gerekiyor, onun için çekilme sürecini hızlandırmalarında fayda var. Türkiye için bu vazgeçilmez öneme sahiptir" değerlendirmesini yaptı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel