Haber61'de MHP adayları konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Örs İle Ortahisar Belediye Başkan Adayı Osman Abanoz Haber61Tv ekranlarında Aslan Kar'ın sorularını cevapladı. konuklardan ilk Örs konuştu, Örs, " Biz seçim çalışmalarına MH

Haber61'de MHP adayları konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Örs İle Ortahisar Belediye Başkan Adayı Osman Abanoz Haber61Tv ekranlarında Aslan Kar'ın sorularını cevapladı. konuklardan ilk Örs konuştu, Örs, " Biz seçim çalışmalarına MHP olarak ilk başlayan parti olduk. bi hem Ortahisar'da hemde Büyükşehir belediyesinde kazana biz olacağız."dedi.

TARİHİ BİR DOKUYA SAHİP OLACAK

Abanoz, yaptığı açıklamada, Ortahisar'ın kalkınması için yapılacak planlama çalışmalarında halk katılımını önplanda tutan, Ortahisar bilincini yerleştiren, uzlaşma kültürünü geliştiren, tarihi, kültürel, doğal tüm değerlerine sahip çıkan ve bu değerleri zenginleştiren, yerel hizmet üretiminde modern dünya kentleri ile rekabet edebilen, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerden azami ölçüde yararlanan, şehrinden dünya markası çıkartabilen bir belediyecilik anlayışıyla geldiklerini belirtti.

İNSANIMIZ SAHİLLE BULUŞACAK

Örs, Trabzon'a dünya kenti diyoruz fakat bu kentte sürekli olarak elektrik kesintisi oluyor sular sürekli kesiliyor.  Size soruyorum dünya kentinde bu sorunlar oluşur mu. Trabzon'da bir kaç tane meydanlar oluşturacağız. Tarihsel dokuları ortaya çıkaracak meydanlar oluşturacağız. Atapark olarak bu projeyi düşünüyoruz. Fatih'in duyduğu Yavuz'un aldığı ve Kanuni'n doğduğu bir şehir burası. Buraya gelen bu kente geliyor. Bu isimlere yakışır bir kent yapacağız. Birde insanlarımızı denizle birleştireceğiz beşirli bölgesinde bir kumsal alan oluşturacağız.

ORTAHİSAR 50 KENTTEN BÜYÜK

Abanoz, Kapım her an herkese açık olacak. Yasalara uygun her işte takdir hakkını halk için kullanacağım. Kaynakları kamu yararına kullanacağım. Köy ve mahallelerin yaşam koşullarını, zorluklarını iyi biliyorum. Yeni ilçemizin bir özelliği var Türkiye genelinde yaklaşık olarak 50 kentten daha büyük bir nüfusu var. Köy hayatı toplumumuzun bozulmamış değerlerini taşıyan en saf yapılardır. Bize düşen köylerin mahallelere dönüşmesinde yeni rant alanlarının oluşmasının önüne geçmektir. Trabzon'un kırsalında sadece köyler mevcut değil. Trabzon köylüsünün, hayvancısının ve çiftçisinin yararlandığı yayla ve mezralarımız var. Mahalli idarelerin en küçüğü ve demokrasinin beşiği köylerimize hizmet götürmek asli görevimizdir. Özellikle içme suyu, kanalizasyon, ana cadde ve yolların bakım, onarım ve yapım sorumluluğu büyükşehir olarak bizim sorumluluğumuzda olacak. Mesela tek köy takımı olan Düzyurt desteklenmesi gerek neden mi baktığınız zaman Türkiye'nin en tek köy takımı...

BENDE AYNI SIKINTILARI ÇEKTİM

Örs, Burada ayrıca bir Trabzonspor olgusu var. Trabzonspor'un şikeden dolayı verilmeyen bir kupası var. Önemli olan Trabzon'daki tüm sporseverlerin bu noktalarda ortak tavır alması ve ortak hareket etmesidir. Daha önce amatör spor kulüpleri yöneticileriyle beraber oldum. Onların ne sıkıntılar çektiğini çok iyi biliyorum. Ben de daha önce Karadenizspor'un başkanı olarak aynı sıkıntıları çekmiştim. Çocuklarımızı bilgisayarda sürekli oyun oynamaktan kurtarıp semt sahalarında spor yapmaya yönlendirmeliyiz. Başkanlığı aldığımızda yapacağımız işlerden biri de semt sahaları yapmak olacaktır.

BELEDİYENİN YAPAMADIKLARI

 

Abanoz, Trabzon'da üç tane kapı yapılacaktı. Fatih kapı, Yavuz Kapı ve Kanuni Kapı diye ve bunları başaramadılar. Yine teleferik dediler yok tren dediler yok. Şimdi size soruyorum yapacağınız vaatleri neden veriyorsunuz. Bu nedenle yapacağımız her şeyi iyi kontrol etmemiz gerek. Devletin parası bizim paramız bunu unutmayacağız. Mahalle muhtarları ile birlikte olacağız. aynı anda her şeyi yapacağız.

Örs, Geçtiğimiz dönem bizlere bir çizgi film seyrettirdiler bizleri heyecanlandırdılar.ama olmadı yapamadılar yada yapılamadı. Baktığınız zaman ise Trabzon'da bir tek doğal gaz projesi bitse sorun olmaz. ama bunu yapmadılar Doğal gaz uygulaması doğru yapılmadı bunun denetlenmesi gerekli. Bir kentte 5 gün süreli su kesintisi olamaz bu sadece savaş zamanlarında olur. İşi bilenleri görevden alırsanız buraya bilmeyenleri koyarsanız halkı üzersiniz.

TRABZON BURADAN YÖNETİLECEK

Örs, Bizler Trabzon'u Trabzon'dan yöneteceğiz bizim hep yüzümüz millete dönük ve kapımız sürekli olarak herkese açık. Şu ana kadar Hayrat ile 15 ilçeyi ziyaret ettim. Bize dur durak yok. İlçe gezilerinin birinci turunu tamamladık. Şimdi ilçe ziyaretlerinde ikinci tura başladık. Millete gittikçe her şey daha güzel oluyor. Samimiyeti, özveriyi, sevgiyi halk görüyor. Biz halkımızdan gerekli desteği görüyoruz ve Allah'ın izniyle 30 Mart günü de bu destek sandığa yansıyacaktır. İnanmış yüreklere zeval gelmez. Bunun bilincinde olarak, isteyerek bu yola girdik.

ÖĞRENCİ SORUNLARI BİZİM ASLI GÖREVİMİZ

Örs, Öğreniclerimizin sorunlarını da çözmemiz gerek buraya gelen öğrencilerimize sahip çıkmamaız gerekli neden mi onlar bizlerin çocukları. bunlara sahip çıkacağız. Öğrenciler bana sürekli gelerek bana şikayetlerini söylüyorlar.

İLK KADIN BAŞKAN YARDIMCISI

Abanoz, Bizler meclisimizde bayanlara çok önem verdik. Kazanırsak başkan yardımcımız bayan olacak. buda Trabzon'da ilk olacak. Gümüşhanelilerin yeri olacak ve dengeli bir yönetim oluşturacağız. Allah'ın izniyle seçimi kazandığımızda şehri ortak akılla yöneteceğiz. Belediyemizin kapısı herkese, her fikre açık olacak. Şehrimizi halkımızla, iş adamlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, kurum ve kuruluşlarımızla birlikte yöneteceğiz. Bu şehirde yaşayan herkesin söz hakkı olacak. Bu şehirde fikirler tartışılabilecek. Herkes şehriyle alakalı konuşabilecek, fikrini söyleyecektir

Örs, Haber61'e çok teşekkür ederim bir kere böyle bir sistemi kurarak dünyaya duyurduğunuz için. buradan son olarak herkese söyleyeceğim şudur halkın bize vereceği göreve hazırız. Sözümüz şudur biz bir takımız hizmete hazırız 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler