Haber61 sordu İl müdürü cevapladı.

Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü görevine (SGK) bir ay önce atanan Musa Bulut  Haber61.net'e konuştu.Trabzon SGK il binasında bulunan makamında ziyaret ettiğimiz Musa Bulut sorduğumuz tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.Kaç yıldır SGK kurumunda

Haber61 sordu İl müdürü cevapladı.

Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü görevine (SGK) bir ay önce atanan Musa Bulut  Haber61.net'e konuştu.

Trabzon SGK il binasında bulunan makamında ziyaret ettiğimiz Musa Bulut sorduğumuz tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.

Kaç yıldır SGK kurumunda bulunmaktasınız?

 19 yıldır SGK’da görev yaptığını ifade eden il Müdürü Musa Bulut Müfettiş yardımcısı olarak başlamış olduğum mesleğimde sırasıyla müfettiş, baş müfettiş görevlerinde bulundum. SGK genel müdürlüğünde çok başarılı projelere imza attıktan sonra memleketim olan Trabzon’a gelmek istedim ve geldim.”

Peki neden Trabzon’a gelmek istediniz?

Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bulut, “ Trabzonlu olduğunu belirterek" Ben Trabzon Akçaabatlıyım kısacası bu şehrin çocuğuyum. Genel müdürlüğümüz ve bağlı olduğumuz bakanlığımız bölgelerde uzmanlarla çalışmak istiyor. Beni başka bir kente göndermek istediler. Bende Trabzon’a gelmek istediğimi belirttim. Çünkü kendi memleketime hizmet getirmek istedim. Burada da çok güzel projelere imza atmak istiyorum”

SGK olarak Trabzon’da nasıl projeler düşünüyorsunuz?

Kurum olarak ilk önce Trabzon halkının SGK’dan çok daha rahat ve basit şekilde hizmet almasını hedefliyoruz. Bu kapsamda göreve geldiğim bir ay içerisinde ilk olarak Trabzon’un ilçelerinde SGK’ya bağlı sigortalı çalışanların ilçelerinden kalkıp buralara gelmemesi için ilçe temsilcilikleri açarak almak istedikleri hizmetleri direk olarak en yakından alacaklar. Bu proje kapsamın da ilk olarak Araklı Belediyesinin bize tahsis etmiş olduğu araziye bir temsilcilik acıyoruz buradaki inşadımız 120 gün gibi kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak. Yine Of ilçemizde de bir yer adcık ve hizmet vermekteyiz. Akçaabat ilçesinde bulunan hastaneyi SGK’ya tahsil edilme işlemi tamamlanır tamamlanmaz burada aynı şekilde hizmet vereceğiz. Böyle tüm içlerimiz rahat hizmet verecek kurumlar açarak hem karmaşayı hem de zaman kaybını engelleyerek vatandaşa hizmet sunmuş olacağız.”

 

SGK il binasının eski doğum hastanesine taşınması söz konusu buna en yetkili merci olarak ne söylemek istersiniz?

Bulut, “ mevcut binamızdan taşınacağımız doğrudur. Bu binamız kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak. Bizde birimlerimiz ile birlikte Uzunsokak’ta bulunan Bağ-Kur binası olarak bilinen binamıza taşınacağız. Biliyorsunuz ki bu binamızı tadilat ettirdik ve inşamızın sonun geldik. İlk etapta bu binada hizmet verdikten sonra Fatih Devlet Hastanesinin arkasında bulunan SGK’ya ait binamızı Sağlık Bakanlığına devrettikten sonra onlarda buradaki yerimize karşılık bize Doğum Hastanesinin yerini verecekler. Bu değişim tamamlandığında da bizde zemin etüttü ve projeleri tamamlanmış projemizi burada faaliyete geçirerek yeni bir bina ile SGK bölgeyi oraya taşıyarak hizmet vereceğiz.”

Birazda vatandaşların merak ettiği sorulara değinecek olursak Sayın Bulut emeklilik yaşının 65’e çekilmesi nedendi aşağıya çekilme ihtimali var mı?

Bulut, “ biliyorsunuz ki emeklilik yaşı ile çok oynandı. Şuan yaşın bu seviye getirilmesinin sebebi ise daha önce uygulanan yanlış kararlar. Daha önce aldıkları kararlar ile vatandaşları erken emekli yapılıyordu. 1192 yılında çıkarılan bir kanunda kadınlar 38 erekler ise 42 yaşında emekli edildi. Böylelikle ne oldu SGK olarak zarar görülmeye başlandı ve insanlar ödemedikleri birim günleriyle maaş almaya başladılar. Buda ekonomik olarak bir külfet olmuş oldu. Şimdi ise 65 çıkarılarak SGK’nın ekonomik durumu düzeltilmek isteniyor. Bunun yararını ileride hem vatandaşlarımız hem de ülkemiz görecektir.”

İsteğe bağlı sigortanın kalkacağı endişesini taşıyan mevsimlik işçilere ne söylemek istersiniz?

Bulut, “ devlet her zaman işçisinin ve vatandaşının yanındadır. İsteğe bağlı sigorta kalkacak diye yayılan söylendi asılsızdır. İşçilerimiz gönül rahatlığı ile isteğe bağlı sigorta dan yararlana bilirler.”

Askerlik borçlanmasının devlet tarafından ödenmesi gündemde bunu tam olarak aça bilir miyiz?

Bulut, “ şuan biz SGK’ya ulaşmış bir yazı yok fakat gündemde böyle bir durum var bakanlar kurulunda proje aşamasında şu an bunu konuşmamız erken olabilir.”

İş Güvenliği ile ilgili bir çalışmanız var mı?

Bulut, “ SGK olarak denetçilerimiz bulunmakta. Bunlarda çalışma alanlarında SGK’sız çalıştırılan işçilerin SGK’larının yapılması ve sigortasız çalıştırılmaması için incelemelerde bulunarak bu durumun karşısına geçecekler. Biz SGK olarak sigortasız çalıştırılan işçilere karşıyız.”

Son olarak sayın müdürüm Trabzon halkının sizi daha yakından tanıması maksadı ile mesleğiniz dışında bir soru sormak istiyorum. Profesyonelde top oynadığınız doğru mu?

Bulut, “ öğrencilik yıllarım yani üniversite hayatımın bir bölümü Bursa da geçti. Okul yıllarında sınıf maçı yaptığımız sırada beni gören Bursasporlu yetkili bizde oynar mısın söylemişti. Bende seve seve kabul ettim ve Bursaspor’un genç takımında oynadım. Sonra üniversiteden İstanbul Siyasal Bilgilere geçiş yaptım ve burada futbol maceram son buldu.ama sorarsanız futbolda sizin için hani takım önemli tabii vazgeçilmez kulübümüz Trabzonspor dur.”

 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel