Güvenlik için dava Trabzon'da

Balıkesir'de, 5 ve 9 Ocak 2010 tarihlerinde haklarında kayıp ihbarı verilen dört şahsı kaçırarak öldürdükleri ve cesetlerini toprağa gömdükleri iddia edilen zanlıların yargılanmasına Trabzon'da devam edildi.Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruş

Güvenlik için dava Trabzon'da

Balıkesir'de, 5 ve 9 Ocak 2010 tarihlerinde haklarında kayıp ihbarı verilen dört şahsı kaçırarak öldürdükleri ve cesetlerini toprağa gömdükleri iddia edilen zanlıların yargılanmasına Trabzon'da devam edildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar M.E.Ç, M.İ, F.D, S.F ve K.D hazır bulundu. Mahkeme heyeti 4 sanık için 2 kez ağırlaştırılmış olmak üzere toplam 4 kez müeebbet hapis cezası ile cezalandırırken 1 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Balıkesir'de meydana geldi. Kayıp olaylarının cinayet olduğunun ortaya çıkmasının ardından Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesince özel ekip oluşturuldu. Bu ekibin çalışması neticesi çok sayıda kişi şüpheli olarak gözaltına alındı. Suç aleti silahların da ele geçirildiği bildirilen operasyonlarda, bazı şahıslar savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 7 kişi gözaltına alınmıştı. 7 kişinin gözaltına alınmasının ardından şahıslardan "Çarli" lakaplı M.E.Ç., "Sarı" lakaplı M.İ. ile M.İ.'nin

yeğeni F.D., S.F. ve K.D. isimli 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Öte yandan Adalet Bakanlığı davanın "kamu güvenliği" açısından başka bir ilde görülmesine izin verirken, Yargıtay 5. Ceza Dairesi davanın Trabzon'da görülmesine karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler