Gürdoğan'dan açıklama

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarını ve makro ekonomik güç dengelerini 2012 yılında korumayı başardığını belirtti.DKİB Gürdoğan, yaptığı yazılı

Gürdoğan'dan açıklama

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarını ve makro ekonomik güç dengelerini 2012 yılında korumayı başardığını belirtti.

DKİB Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, küresel ekonomik kriz nedeniyle 2012 yılının dünya genelinde ekonomik durgunluk, akabinde gelen ihracat pazarlarında daralma durumu ve siyasi huzursuzlukların ön planda olduğu bir yıl olarak kayıtlara geçtiğine değindi.

 Bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarını ve makroekonomik güç dengelerini korumayı başardığını anlatan Gürdoğan, "Sevindirici olan ve gururla belirtmek istediğimiz diğer bir husus, 2012 yılı ihracat performansına yönelik olarak yürütülen ekonomik politikalar doğrultusunda tespit edilen ihracat hedefine ihracatçılarımızın yaşanan tüm ekonomik ve siyasal belirsizliklere rağmen yüksek performansları ve özverili gayretleri neticesinde ulaşılmış olunmasıdır.

Bu hedefe ulaşmada ihracatçılarımız üstün gayret ve fazlasıyla fedakarlık göstererek, karlarını minimize ederek ve zaman zaman da var olan pazarlarda sırf rakipleri ile rekabet edebilmek ve var olan pazarlarda tutunabilmek adına neredeyse sıfır karla ihracat faaliyetlerine devam etmeye çalışarak erişmişlerdir." dedi.

Gürdoğan, 2013 yılının ihracatın daha çok arttığı ve geliştiği, Türkiye ekonomisi, halkın refah, huzuru ile bol kazançlı Bereketli geçmesini diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler