Gürcülerden Karadeniz'de inceleme!

Tiflis Üniversitesi’nden 7 profesör, Türkiye’de yaşayan Gürcülerin yaşam tarzlarını, geldiği aşamayı, dününü ve bugününü, dillerinde son durumu araştırmak üzere Karadeniz Bölgesi’nde inceleme yapıyor.Tiflis Üniversitesi’nden akademisyenlerden oluşan ekip

Gürcülerden Karadeniz'de inceleme!

Tiflis Üniversitesi’nden 7 profesör, Türkiye’de yaşayan Gürcülerin yaşam tarzlarını, geldiği aşamayı, dününü ve bugününü, dillerinde son durumu araştırmak üzere Karadeniz Bölgesi’nde inceleme yapıyor.

Tiflis Üniversitesi’nden akademisyenlerden oluşan ekip 2013 yılında Marmara Bölgesi’nde başlattıkları çalışmanın ikinci etabı olarak bu yıl Karadeniz Bölgesi’nde Gürcüleri incelemeye başladı.

Çalışmasına Ünye’den başlayan ekip, Ünye Acara Dostluk Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin konuğu oldu. Dernek Başkanı Mehmet Ali Gürsoy,Tiflis Üniversitesi'nden 7 kişilik profesör ekibini ve İstanbul Gürcü İstanbul Kültür Merkezi Başkanı Fehmi Uzal Ustiaşvili ve Dernek Üyesi Tufan Şafak Dominadze’i Ünye’de ağırladıklarını söyledi.

Çalışma kapsamında Türkiye'de yaşayan Gürcü halkının son durumunun araştırıldığını belirten Gürsoy,  şunları söyledi.

"Tiflis Üniversitesi'nden ekip burada yaşayan Gürcü halklarının dillerini, yaşam tarzlarını incelemek üzere bir çalışma yapıyorlar. Biz Gürcüler 120 yıldır buralardayız. Türkiye’yi oluşturan birçok halk var, ülkemiz farklı grupların yaşadığı bir mozaik. Ekip Gürcü köylerine giderek, Gürcülerin dününü ve bugününü, geldiği aşamayı araştıracaklar. Ünye’den başlayan program Fatsa, Çarşamba, Sinop ve İstanbul güzergahı olarak devam edecek. Dönüşte de eğitim programına bu çalışmayı rapor halinde verecekler.”

Akademisyenlerden oluşan ekip bölgede Gürcülerin yaşadığı köyleri, Gürcü ve Türkler arasındaki kardeşliğin boyutunu inceleyip, Gürcistan devletine rapor olarak sunduktan sonra üniversitelere eğitim dönemlerinde aktarmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel