Gürcüler Rize'de enselendi!

Rize’de Gürcistan uyruklu kişilerin karıştığı suçlar her geçen gün artarken, Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, Gürcüler tarafından hazırlık aşamasındaki bir soygunu önceden tespit ederek önledi. Edinilen bilgi

Gürcüler Rize'de enselendi!

Rize’de Gürcistan uyruklu kişilerin karıştığı suçlar her geçen gün artarken, Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, Gürcüler tarafından hazırlık aşamasındaki bir soygunu önceden tespit ederek önledi.

 

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle bir süredir takip ettikleri S.A. isimli bir kişinin girmiş olduğu bir iş yerine baskın düzenledi. Düzenlenen baskında 35 gram eroin, 2 adet tabanca ve 5 bin volt gücünde şok cihazı ele geçirildi. S.A isimli Türk vatandaşıyla birlikte E.D, G.G, C.G ve G.G isimli dört Gürcistan vatandaşı gözaltına alındı. Zanlıların alınan ifadelerinde büyük bir soygun hazırlığı içerisinde oldukları anlaşıldı. Gürcistan vatandaşı 4 kişi verdikleri ifadelerinde takibe aldıkları Rizeli bir işadamının evine girip, iş adamını etkisiz hale getirdikten sonra soygun gerçekleştireceklerini ifade ettiler. Soygunda kullanmayı planladıkları 5 bin volt gücündeki şok cihazının ise ölümle sonuçlanabilecek etkiye sahip olduğu belirtildi.

 

SOYGUNCULAR EMEKLİ ASKER

Gürcistan uyruklu soyguncular hakkında yapılan incelemede ikisinin asker emeklisi olduğu G.G isimli soyguncunun geçmişte Ukrayna’da bulunun Çernobil Nükleer Santrali’nde görev yapan emekli bir asker olduğu anlaşıldı. Gürcüler yasalar gereği iadeleri alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilip sınır dışı edilerek Gürcü yetkililere teslim edildi. Soyguncuların sınırdışı edilmeden önce yapılan sağlık kontrollerinde E.D isimli soyguncunun AİDS olduğu diğer G.G isimli soyguncunun ise HİV virüsü taşıdığı tespit edildi.

 

GÜRCÜLERİN KARIŞTIĞI SUÇLAR ARTIYOR

Öte yandan Rize’de bir süre önce Gürcistan uyruklu soyguncular ilginç bir yöntemle girdikleri kuyumcu dükkanından 2 milyon TL değerinde altın çalarak kayıplara karışmıştı. Soygun son zamanların en profesyonelce planlanmış soygunu olarak kabul edilmişti. Öte yandan Rize Emniyet Müdürlüğü verilerine göre Rize’de Gürcüler’in karıştığı suçlar her geçen gün artıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel