Gürcü Başkan Şavşat'ı beğendi

Şavşat Kaymakamı Salih Altun tarafından ağırlanan Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Mixeil Maxaradze’ye kaymakamlığı ziyaretinde Şavşat evi maketi, Şavşat oyuncak bebek dünyasından üzerine yöresel kıyafetler giydirilmiş oyuncak bebek, Şavşa

Gürcü Başkan Şavşat'ı beğendi

Şavşat Kaymakamı Salih Altun tarafından ağırlanan Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Mixeil Maxaradze’ye kaymakamlığı ziyaretinde Şavşat evi maketi, Şavşat oyuncak bebek dünyasından üzerine yöresel kıyafetler giydirilmiş oyuncak bebek, Şavşat Balı ve çeşitli hediyeler verildi. Kaymakamlık makamı çıkışından basın mensuplarının sorularını cevaplandırın Mixeil Maxaradze, Şavşat’a 2006 yılında yine geldiğini belirterek “Şavşat çok güzel bir yer. İnsanları da çok cana yakın. Tarihi ve doğal güzelliklerinin çok iyi olduğunu da biliyorum. Tekrar ziyaret etmek istedim. Burasını daha da gelişmiş daha güzel olmuş olarak gördüm” dedi.

Kaymakam Salih Altun da memnuniyetini dile getirerek “Devletimize ve Şavşat’ımıza yakışanın en güzelini yapmaya çalıştık. Meclis Başkanımızı Şavşat’ta ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyduk. İki kardeş, iki dost ülke arasında bu tür ziyaretlerin gerçekleşmesi tabii ki çok güzel. İlişkilerimizin pekişmesi noktasında da oldukça faydalıdır. Kendisi bize iki ülke arasındaki olması gereken ilişkilerden bahsetti. Ayrıca Sayın Valimizin de Gürcistan ve Türkiye arasında ‘iki ülke tek turizm’ projesi var. Meclis Başkanımızın bu konuda da ziyaretlerinin öncelikleri arasında olduğunu ifade etmesi de memnuniyet verici oldu. Kendisine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlçenin doğal güzelliklerine hayran kalan ve Cevizli köyünde bulunan Tibet Kilisesi’ni de ziyaret eden heyete Kaymakam Altun tarafından ilçenin doğal güzellikleri hakkında çeşitli bilgiler verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler