Gürcistan sahil güvenlik heyeti Trabzon’da

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gürcistan Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Paata Bigvava, Gemi Komutanı Yüzbaşı Badrı Shengelıa ve beraberindekileri makamında kabul ederek onlarla bir süre görüştü.              Gürcistan Sahil Güvenlik Komutanlığının 4-7

Gürcistan sahil güvenlik heyeti Trabzon’da

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gürcistan Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Paata Bigvava, Gemi Komutanı Yüzbaşı Badrı Shengelıa ve beraberindekileri makamında kabul ederek onlarla bir süre görüştü.              

Gürcistan Sahil Güvenlik Komutanlığının 4-7 Haziran tarihleri arasında Trabzon’da misafir olarak kalacaklarını belirten Vali Kızılcık, “Karadeniz’in hem Türkiye hem de Gürcistan sınırlarında kalan kısımlarının sahil güvelik anlamında daha iyi korunması  için işbirliği halinde çalışacaklar. Daha güvenli daha temiz, hamsisi ve balığı bol bir Karadeniz’in oluşturulmasına katkı sağlayacaklar” dedi.
               
Bu tür dost ve kardeş ülkelerin kurumları arasında işbirliğinin hem bölgesel hem de uluslar arası alanda barışa ve doğanın sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde korunmasına katkı sağlayacağına inandığını belirten Vali Kızılcık, “Bu ziyaretin ülkelerimizin ve bölgemizin sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde kaynaklarının kullanımına, kardeşliğe ve barışa katkı sağlamasını temenni ediyorum” diye konuştu.
               
Gürcistan Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Bigvava ise, “Burada bulunmaktan dolayı çok memnun ve mutluyuz. Sizinle tanışmak çok güzel oldu. Bu ziyaret iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirecek. Bizlere göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Sizleri de Gürcistan’a bekliyoruz” dedi.
               
Vali Kızılcık, Yarbay Bigvava’ya ziyaretin anısına gümüş telkariden yapılmış fincan takımı hediye ederek, “Bununla kahve içerken bizleri hatırlarsınız” dedi. Bigvava ise, kızılcık’a Gürcistan’dan getirdiği hediyeleri sundu.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel