Günnar'dan Kutlu Doğum mesajı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Hazreti Muhammed'in insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamanın mutluluğun anahtarı olduğunu bildirdi.Günnar, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Hazreti Muhammed'in sadece Müslümanlar için değil

Günnar'dan Kutlu Doğum mesajı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Hazreti Muhammed'in insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamanın mutluluğun anahtarı olduğunu bildirdi.

Günnar, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Hazreti Muhammed'in sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için en büyük ideal konumunda olduğunu belirtti.

Hazreti Muhammed'in üstün şahsiyeti ve ahlakının bütün insanlığa örnek olduğunu vurgulayan Günnar, şöyle devam etti:

"Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak mutluluğun anahtarıdır. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri üzerinde toplamış olan Efendimiz hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir.

Rahmet Peygamberi Efendimiz, 'Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim' demek suretiyle insanlığa hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik, dayanışma, kaynaşma ve güzel ahlak çağrısında bulunmuştur. Efendimizin mesajları bütün insanlık için yol göstericidir. Onun İslam mesajında insana saygı, merhamet, şefkat, hak, hukuk, adalet, fikir, vicdan özgürlüğü, sevgi, hoşgörü, doğruluk, güven ve daha nice güzel şeyler var. Bu manada Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini, Peygamberimizi daha iyi tanımak için önemli fırsat olarak değerlendiriyorum."

Günnar, Hazreti Muhammed'in ahlakından beslenen insanların bir ve beraber olmasının, birbirlerinin onuruna, hak ve hukukuna saygı göstermeleri ve hakiki manada kardeş olmalarından geçtiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bizler ancak onun yolunda yürüdükçe, ideallerimizde hedeflediğimiz topluma ulaşmamız mümkün olacaktır. 'Bir insanın kurtuluşuna vesile olan bütün insanlığı kurtarmış olur' diyerek, bizlere diğergamlık ufkunu işaret eden Hazreti Muhammed'in bu tavsiyesi istikametinde hareket ettikçe, hem şahsi hem de toplumsal hayatımızda emniyet ve huzuru yakalamamız kolaylaşacaktır. Onun mesajının gönüllerde yankı bulması, kardeşlik bağlarıyla kenetlenip yekvücut olarak geleceğimizi inşa etmemize vesile olması en büyük temennimizdir. Bu vesileyle, hayatlarımıza hayat bahşederek varlığıyla bütün asırları ışıklandıran Kutlu Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in mübarek doğumunu en kalbi duygularla tebrik ediyor, Kutlu Doğum Haftasının, güzel yurdumuzun, vatanımızın huzur ve mutluluğuna, milletimizin birlik, beraberlik ve dostluğuna, kardeşliğine, vesile olmasını yüce Rabbimden diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler