Günnar'dan "başörtüsü" tepkisi

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinin, okulun düzenlediği mesleki gezilerde otobüslere başörtülü olarak alınmadıkları iddialarına tepki göst

Günnar'dan "başörtüsü" tepkisi

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinin, okulun düzenlediği mesleki gezilerde otobüslere başörtülü olarak alınmadıkları iddialarına tepki gösterdi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) kararının ardından üniversitelerin kapılarını başörtülü öğrencilere açmasına rağmen, bazı öğretim görevlilerinin yasakta diretmeye devam etmelerini sert bir şekilde eleştirdi. Günnar, “ Birçok üniversitemiz YÖK’ün almış olduğu karar doğrultusunda öğrencilere başörtülü eğitim hakkı tanımış durumdadır. Ancak bazı üniversitelerin birkaç biriminde öğretim üyeleri öğrencilere başörtü yasağını devam ettirmektedir. Biz bazı öğretim üyelerinin sınıflarda veya kampüste başörtüsü yasağında diretmesini eleştirirken artık beyin örtülü anlayışın otobüslerde dahi başörtüsü yasağı uygulamaya çalışmalarını esefle karşılıyoruz. KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinin Ankara, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa ve İstanbul'u kapsayacak şekilde planlanan programa katılacak öğrencilerin, gezi otobüsüne binerken dahi başörtülerini açmalarını istemelerini hayretle karşıladık. Bunun ülkemizin gelişmişliğine, çağdaşlığına ve demokrasimize yakışan bir durum olmadığını düşünüyorum. Bu sorunun bir ayıp, bir hata, bir kusur olduğunu herkes kabul ediyor. Eğitim hakkının engellenmesi çok ciddi bir haksızlıktır. KTÜ’ de böyle bir yasağın izah edilebilir bir yanını göremiyoruz. Başörtüsü konusundaki dayatmacı zihniyeti kınıyor ve bu öğretim üyelerinin sorumlularının gereğini yapmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel