Günnar teşvik için ne söyledi

 Trabzon AK Parti İl Başkanı Adanan Günnar Haber61.net’in İl başkanları konuşuyor köşesine konuk oldu.Röportaj ve Fotoğraflar : Şükrü ÜÇÜNCÜ, Doğukan UzunGünnar birbirinden önemli açıklamalar yaparak gündemdeki teşvik yasasını değerlendirdi.Teşvik yasasın

Günnar teşvik için ne söyledi

 

Trabzon AK Parti İl Başkanı Adanan Günnar Haber61.net’in İl başkanları konuşuyor köşesine konuk oldu.

Röportaj ve Fotoğraflar : Şükrü ÜÇÜNCÜ, Doğukan Uzun

Günnar birbirinden önemli açıklamalar yaparak gündemdeki teşvik yasasını değerlendirdi.

Teşvik yasasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Trabzon’da teşvik yasasının devam etmesini biz de istiyoruz. Bunun için çok ciddi çalışmalar yaptık. Ben şahsen il başkanları toplantısında Başbakanımıza Türkiye’de 49 vilayette, yaklaşık 700 bin işçiyi ilgilendiren teşvik yasasının yeniden uzatılması talebimizi ilettim.

Sayın Başbakanımız konuyu değerlendiriyor. Netice itibariyle sayın milletvekillerimiz ve sayın bakanımızda mesele ile ilgilendi ve bunun için önemli çalışmalar yapıldı. Bakan Zafer Çağlayan bu yeni teşvik yasasının, devam etmesini gerek olmadığı kanaatinde. O yüzden burada Zafer Bey’in bir bakış açısı var hayırlısı olur inşallah.

1.20121220124322.jpg

Fakat teşvike şöyle bakmak lazım. Neticede teşvik sürekli her yıl devam etmesi gereken bir yasa değildir. Bakanlar kurulunun onayı ile birlikte her yıl yeniden 2 yıllık 3 yıllık planlar halinde devam ettirilir. Trabzon bugüne kadar bu teşvikten çok faydalandı.  Trabzon için büyük artıları oldu.

Türkiye’de mevcut teşvik yasasından en çok yararlanan 1. İl Trabzon’muş. Bunu görmenin de ayrıca mutluluğunu yaşadım. İnşallah şimdi bu eski teşvik yasasının yeniden uzatılması yeniden gündeme gelir, bunu ümitle beklemekteyiz. Yalnız bu konuyla ilgili olarak Trabzon teşvikten en fazla faydalanan il olmasına rağmen Trabzon’daki iş adamlarımızın etkili bir şekilde de, teşvik yasasıyla ilgili bir talepte bulunmadıklarının da gözlemlemiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Birkaç iş adamının çalıştığını gördüm, ama çok daha etkin çalışmalarını beklerdim. Onların yerine biz etkin ve aktif şekilde çalıştık.

İstihdamı gerekçe gösteriyorlar. Fakat istihdamın azalacağını düşünmüyorum. Çünkü yeni teşvik yasası ile büyük yatırımcıların çok önemli şekilde istihdam oluşturacaklarını da hesaba katmak lazım. Dolayısıyla istihdamın olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum.

Sadri Şener’in “Akyazı hayalimdi fakat tamamlanacağına inanmıyorum” sözlerini nasıl değerlendirdiniz? Akyazı ile ilgili düşünceleriniz nedir?

2.20121220124402.jpg

Sadri Şener bu cümleyi herhalde başka maksat ile söylemiştir. Çünkü Akyazı başlamıştır. Sırf Trabzonspor için sayın başbakanımız bir yasa değişikliği yaparak denize dolguyu sağlamıştır. Akyazı’da çok önemli oranda dolgu sahası oluşturulmuştur. Bu yılsonu itibariyle de bu dolgu bitecektir. Akyazı’nın ihalesi de yapılacaktır. Her şey hazırlanmış bitme aşamasındadır. Bu Akyazı’nın biteceğine inanmıyorum cümlesini Sadri Şener’in esprili kelimelerinden biri olarak değerlendiriyorum. Çünkü Akyazı olacak Allah’ın izniyle.

Muhalefetin sürekli Büyükşehir yasa tasarısına itirazlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Büyükşehir İstanbul ve Kocaeli örnekleri başarılı örneklerdi. O yüzden bütün Türkiye’deki eski büyük şehirler ve şimdi yeni yapılan büyükşehirlerin tamamı il sınırlarını kapsayarak yapılıyor. Bu da imar bütünlüğünün sağlanması, şehrin şehircilik manasında gelişiminin hızlandırılması ve kaliteli şehircilik anlayışının ta köylere kadar uzatılması manasında önemli. Ayrıca hizmet kalitesinin de Trabzon’un en ücra köşelerine ulaştırılması maksadıyla yapılmış bir yasadır. Bunun hiçbir sakıncası yoktur.

Her ilimizde ilçe belediye başkanlıkları zaten devam edecektir. İlçe belediye başkanlıkları devam ediyorken, birde büyükşehir sınırları içerisinde ilçe belediyelerimizin dışında büyükşehirlerinde hakim olacağı alanlar vardır. Dolayısıyla bunun bütün şehir büyükşehir gibi ayrımlarla birlikte milletin aklını bulandırmanın gereği yok. Bu CHP’nin her zaman yapmış olduğu klasik saptırma politikasından başka bir şey değildir. Trabzon bütünüyle birlikte ancak büyükşehir olabilmektedir. Nüfusumuz 750 bin.750 binlik bir şehirde büyükşehir imkânlarından faydalanabilmek için 350 binlik sadece Trabzon merkezinde büyükşehir yapmaya da imkan yoktu. Genel olarak baktığımızda Trabzon’un coğrafyasına baktığımızda bütün il sınırlarına da baktığımızda ancak büyükşehir olabilecek sınırlara sahip zaten. Dolayısıyla bunun hiçbir sakıncası yok faydası var.Ekonomik manada da büyük bir katkısı olacaktır. İlçelerimiz,köylerimiz,beldelerimiz,mahallelerimiz çok daha büyük imkanlara kavuşacaktır. Bunun eksisi değil artısı söz konusudur. Yani Tonya’nın bir mahallesini veya bir köyüne,büyükşehirin hizmetinin gitmesi midir olumlu gitmemesi midir olumlu olan? Elbette ki büyükşehir hizmetlerinden Tonya’nın yüksek de bir köyünün de faydalanması gerekir.

4.20121220124601.jpg

Köylerde belediye vergi ve harçları 5 yıl süre ile alınmayacaktır. Su ücreti 5 yıl süreyle en düşük su tarifesinin 4’te 1’ini geçmeyecek.

Bir sağlıkçı olarak Trabzon’a onkoloji hastanesi gerekli mi?

Hastalarımızın  hem Tıp Fakültesinin imkanları hem de Kanuni Hastanesi onkoloji bölümünün imkanları ile artık birlikte büyükşehirlere gitmesine gerek kalmamıştır. Tedaviler en modern şekilde Trabzon’da yapılmaktadır.  Burada ki tesisler Türkiye’nin en donanımlı en kaliteli tesislerindendir. Dolayısıyla şuan itibariyle onkoloji hastalarımıza gereken tıbbi tedavi gereksinimleri karşılanmaktadır. Şimdilik bir sorun yoktur. Ancak Trabzon zaten bir sağlık merkezidir. Branş hastaneleri ile beraber Eğitim hastaneleri ile beraber Tıp Fakültesi ile birlikte bölgemizin hatta Doğu Anadolu’dan gelen hastalarında ihtiyaçlarını karşılandığı bir sağlık merkezi konumundadır.

Gelecekte muhakkak  onkoloji hastanesine ihtiyaç olacaksa bunun içinde fiziki imkanlar oluşturulur ve yapılır. Ama şuan itibariyle hastalarımızın onkolojik tedavileri ile ilgili bir eksiklik bir yetersizlik söz konusu değildir.Şunu açıkça diyebilirim ki onkoloji hastanesi varmış gibi onkoloji merkezlerine sahibiz. Hiçbir şehirde olmayan bu imkanlar çok önemlidir. Numune Hastanesinin onkoloji merkezi hakikatten mükemmel hizmet veriyor. Bütün hastalarını iyi tekniklerle ve üst donanımda tedavi etmektedir. Aynı şekilde de Tıp Fakültesi de etmektedir. Yani hastalardan bugüne kadar hiçbir şikayet alınmamakta bunun dışında ayrıca memnuniyetlerini de ifade etmekteler.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel