Güney Kore ile turizm bağlantısı kuruluyor

Ziyarette TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Büyükelçi Cho Yunsoo aracılığı ile Güney Kore halkını Doğu Karadeniz’e davet etti. İki ülke halkları arasında iyi ilişkiler olduğunu ve turizm hareketinin başlatılması konusunda katkı vermesini arzuladıklarını

Güney Kore ile turizm bağlantısı kuruluyor

Ziyarette TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Büyükelçi Cho Yunsoo aracılığı ile Güney Kore halkını Doğu Karadeniz’e davet etti. İki ülke halkları arasında iyi ilişkiler olduğunu ve turizm hareketinin başlatılması konusunda katkı vermesini arzuladıklarını vurguladı. Toplantıda Güney Kore’li işadamlarına seslenen Başkan Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz’e yatırım yapmalarını istedi. Fizibiliteleri hazırlanmış, hayata geçirilmekte olan Uzungöl’den Ovit’e Kış Turizmi ve Kayak Merkezi, Doğu Karadeniz Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi ile yapımı devam eden tersane projelerine katılabileceklerini veya arzu edilen farklı projelerde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Burada yaptığı konuşmada Güney Kore Büyükelçisi Cho Yunsoo, en yakın zamanda ülkesinden turizm acentelerini Doğu Karadeniz’i incelemeye göndereceğini söyledi. Yunsoo, “Güney Koreli turizm acentelerimizin Doğu Karadeniz ile iletişimde olmalarını sağlayacağım. Doğu Karadeniz’e gelecekler ve burada sizin acenteler ile işbirlikleri başlatacağız. Bir araba satmaktansa bir kişi buraya getirmek daha önemli ”dedi.

Güney Kore Hava Yolları temsilcisi de ülkesinin yeni turizm destinasyonları arayışı içerisinde olduklarını, iki ülke arasında üç hava yolunun aktif çalıştığını Türkiye ve Doğu Karadeniz’e turizm hareketinin gerekli altyapının hazırlanması halinde gerçekleşebileceğine dikkat çekti.
Güney Kore İş Adamları Derneği yetkilileri Türkiye’de toplam 100 civarında, Avrupa Birliği ülkelerinde ise 200 civarında Güney Kore firmasının faaliyette olduğunu belirterek Türkiye’de büyük kentlere odaklanan Güney Kore firmalarının bundan sonra Anadolu illerinde de faaliyet göstermek istediğini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel