Günay, turist sayısını beğendi

  Bayburt’taki Baksı Müzesi'nin açılış törenine katılmak üzere bugün havayolu ile Erzurum’a gelen Bakan Günay, buradan karayolu ile Bayburt’a geçti. Bayburt Valiliği önünde Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kamu kurum ve kuruluşlarının tem

Günay, turist sayısını beğendi

 

 

Bayburt’taki Baksı Müzesi'nin açılış törenine katılmak üzere bugün havayolu ile Erzurum’a gelen Bakan Günay, buradan karayolu ile Bayburt’a geçti. Bayburt Valiliği önünde Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılanan Bakan Günay, valiliği ziyaret etti. Vali İpek’ten Bayburt ile ilgili brifing alan Günay, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin turist sayısı bakımından Avrupa’nın dördüncü ülkesi durumuna geldiğini söyledi. “Türkiye’ye artık İngiltere’den daha çok turist geliyor” diyen Bakan Günay, “Türkiye turist sayısı bakımından İngiltere’nin önüne geçti. Hayallerimiz vardı. İngiltere’nin önüne geçmeyi hedefliyorduk, bunu başardık. Amacımız sadece Antalya’ya değil, yurdumuzun her bölgesine turist çekmek. Bunun için projelerimiz devam ediyor. Yeşilyol projemiz var. Artvin’den Samsun’a kadar bütün yayla turizmlerini birbirine bağlayarak Karadeniz'de limana gelen bir turist Artvin, Trabzon Rize, Gümüşhane, Samsun ve Sinop üzerinden karayolu ile bütün yaylaları gezebilmeli” diye konuştu. 

Bakan Günay, iki yıl önce açılışını gerçekleştirdiği Baksı Müzesi'nde incelemelerde bulunacağını ifade ederek, “Burada yayla ortamında temiz hava alarak, yarın Bakanlar Kurulu toplantısına katılacağım” dedi.

Bakan Günay, valilik ziyaretinin ardından Baksı Müzesi'ne hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel