Gümüşhane’de Kar Sürprizi: Tarım ve Ulaşım Alarmda
Gümüşhane genelinde aniden bastıran kar yağışı, bahar hazırlığı yapan üreticileri endişelendirdi. Mevsim normallerinin dışındaki bu hava değişimi, özellikle çiçeklenme dönemine giren kayısı, erik ve badem ağaçlarını hedef aldı. Beyaz örtüyle kaplanan bahçelerde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte zirai don riski en üst seviyeye çıktı. Uzmanlar, çiçek açan meyve ağaçlarının bu soğuk hava dalgasından ciddi zarar görebileceğini ve bu durumun hasat dönemini olumsuz etkileyebileceğini vurguluyor.
Köy Yollarında Teyakkuz Hali
Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, süreci yakından takip ettiklerini belirterek bir açıklama yaptı. Akdoğan, şu an itibarıyla kendilerine ulaşan herhangi bir kapalı köy yolu ihbarı bulunmadığını ifade etti. Ancak hava koşullarının değişkenliğini göz önünde bulunduran İl Özel İdaresi ekipleri, olası bir yol kapanması durumunda anında müdahale edebilmek amacıyla karlı bölgelerde hazır kıta bekletiliyor.
Zigana Geçidi'nde Sürücülere Hayati Uyarılar
Karayolları ekipleri, stratejik öneme sahip olan Gümüşhane - Trabzon Karayolu üzerindeki 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı Geçidi’nde yoğun mesai harcıyor. Ulaşımın kesintisiz sürmesi için tuzlama ve küreme çalışmaları devam ederken, yetkililer sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Dağ geçidini kullanacak vatandaşların araçlarında mutlaka çekme halatı ve zincir bulundurması istenirken, kış koşullarına uygun olmayan araçlarla yola çıkılmaması gerektiği hatırlatıldı.