Gümüşhane'yi delik deşik ettiler!

GÜMÜŞHANE’DE altın madeni çıkartan İpek Grubu’na ait Koza Madencilik Gümüşhane’den çekildi. 17 aralık operasyonuyla hükümete yapılan darbede yayın kuruluşları aktif rol alan İpek Grubu’na yeni maden sahalarında arama ruhsatı verilmeyince Koza Gümüşhane’ye

Gümüşhane'yi delik deşik ettiler!
GÜMÜŞHANE’DE altın madeni çıkartan İpek Grubu’na ait Koza Madencilik Gümüşhane’den çekildi. 17 aralık operasyonuyla hükümete yapılan darbede yayın kuruluşları aktif rol alan İpek Grubu’na yeni maden sahalarında arama ruhsatı verilmeyince Koza Gümüşhane’ye veda etti. Sahaların kısa sürede ihale edilerek farklı bir şirkete verileceği öğrenildi.
 
GÜMÜŞHANE’DE daha önce Şubat ayı sonunda kapanacağı açıklanan Koza Altın’a ait Mastra Altın Madeni dün resmen kapanarak üretimi durdurdu. Madende çalışan 69 işçinin de iş akitlerini dün fesheden Koza Altın’ın Mastra Altın Madeni’ndeki üretimi dün gece itibariyle durdu.  Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'den daha önce yaptığı açıklamada maden arama faaliyetleri bütçesinin yüzde 70 azaltılacağı da belirtilerek şöyle denilmişti:
 
“Maden sektöründe yaşanan kısıtlamalar ve uygulamalar sebebi ile şirket bütçe ve kar dağıtım planlarımızı korumak ve büyüme performansımızı optimum seviyede tutulabilmek için kararlar alınmıştır. Bu kararlar; Gümüşhane Mastra tesisimizin faaliyetinin şubat ayı sonunda durdurulması, kısa vadedeki bütçe performansımızın etkilenmemesi için sektörümüzdeki diğer şirketler gibi arama faaliyetleri bütçemizin %70 oranında azaltılması, orta ve uzun vadeli hedeflerimize ulaşma planlarımız çerçevesinde, madencilik mevzuatının oturmuş olduğu ülkeler başta olmak üzere yurt dışından gelmiş ve gelecek fırsatları değerlendirmeye hız verilmesidir”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel