Gümüşhane'yi açık hava sergisi yaptı!

 Gümüşhane'de Muharrem Muslu, kötü görüntüye sahip duvarlara resim yapmasının istenmesi üzerine başladığı çalışmada, kenti adeta açık hava resim sergisine çevirdi. İbrahim Özdemir - Gümüşhane Belediyesi'nde çalışan ve resim yapma konusunda yeteneği biline

Gümüşhane'yi açık hava sergisi yaptı!

 

Gümüşhane'de Muharrem Muslu, kötü görüntüye sahip duvarlara resim yapmasının istenmesi üzerine başladığı çalışmada, kenti adeta açık hava resim sergisine çevirdi.
 
İbrahim Özdemir - Gümüşhane Belediyesi'nde çalışan ve resim yapma konusunda yeteneği bilinen Muharrem Muslu, kötü görüntüye sahip duvarlara resim yapmasının istenmesi üzerine başladığı çalışmada, kenti adeta açık hava resim sergisine çevirdi.
 
Muharrem Muslu (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise mezunu olduğunu, çocukluğundan beri resme karşı büyük merakı olduğunu, 12 yıldır resim yaptığını, vatani görevini tamamladıktan sonra memleketi Gümüşhane'ye dönerek, kentin Karşıyaka Mahallesi'nde geçimini sağlamak için açtığı çay ocağında hobi olarak resim yapmaya başladığını ifade etti.
 
Resimlerinin beğenilmesi üzerine sanatını daha da geliştirmek için Gümüşhane Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na hazırladığı 10 bin liralık projeyi sunduğunu dile getiren Muslu, "Vakıf Yönetim Kurulu sosyal güvencesi olmayan kişilere bu konuda kredi veriyordu. Kabul gördü ve 2 yıl ödemesiz 5 yılda ödenmek şartıyla 10 bin liralık kredi aldım. Bu parayla kent merkezinde sanatevi açtım" dedi.
 
Sanatevinde yaptığı resimlerle ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını, Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerin de aralarında bulunduğu 15 resim sergisi açtığını kaydeden Muslu, resim atölyesinin gerekli ilgiyi görmemesi üzerine bir özel şirket aracılığıyla Gümüşhane Belediyesi'nde işe başladığını belirtti.
 
Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce kendisinden kentte çirkin görünen duvarlara resim yapmasının istendiğini belirten Muslu, şunları söyledi:
 
"Ben de bu isteği seve seve kabul ettim. Özellikle kamu kurumlarının duvarlarına o kurumun görev alanlarına giren resimleri yapmaya başladım. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne ait, oldukça büyük bir duvara Zigana Dağı'ndaki Gümüşkayak Tesisleri'nde kayak yapan sporcuları ve çeşitli spor dallarını gösteren resimler yaptım.
 
Resimlerin konularını ve içeriği zaman zaman resmi yaptığım kurum yetkililerinin isteği doğrultusunda yapıyorum. Resimlerimin konusunu Gümüşhane'nin bir doğal güzelliği oluşturduğu gibi, tarihi ve kültürel içerikli konular da oluşturabiliyor. Bazı kurumlar, görev alanları ile ilgili resim yapılması talebinde bulunuyor."
 
Resim yapılacak duvarın pürüzsüz olması gerektiğini, bu nedenle bazı duvarların önceden sıvandığını anlatan Muslu, "Duvar resim yapılacak düzeye geldiğinde eğer yüksek ise iskele kuruyorum. Zaman zaman kendimi resim yapmaya verdiğimden ufak tefek kazalar geçirdiğim de oluyor. Ancak, düşmemek için önlem alıyorum. İskeleyi kurup resmi yapıyorum, şimdiye kadar bir yardımcıya ihtiyaç duymadım. Bugüne kadar 20 duvara resim yaptım" diye konuştu.
 
Anaokulları ve çocuk parklarına çizgi film karakterlerini, Gümüşhane konaklarını, kentin doğal güzelliklerini, kuşburnunu, elma ile tarihi ve doğal güzelliklerin resimlerini yaptığını dile getiren Muslu, "Resimlerimde kesinlikle şablon kullanmam. Yapacağım resmi beynimde algılarım ve duvara yansıtırım" dedi.
 
Muharrem Muslu'nun kentin bir çok yerindeki duvarlara yaptığı resimlerin, Gümüşhane'ye ayrı bir güzellik kattığını ifade eden vatandaşlar da "En azından hoş olmayan görüntülerin yerine yöremizin güzelliklerini görmüş oluyoruz. Çizgi karakteri ise eğitici olması açısından ayrı önem taşıyor" ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler