Gümüşhane'ye havaalanı müjdesi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane’nin yıllardan beri beklediği projeleri bir an önce başlatabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.Gümüşhane ilinin büyük proje ve büyük yatırım olarak beklediği, Havaalanı, Zigana Tüneli, Gümüşhane Çev

Gümüşhane'ye havaalanı müjdesi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane’nin yıllardan beri beklediği projeleri bir an önce başlatabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Gümüşhane ilinin büyük proje ve büyük yatırım olarak beklediği, Havaalanı, Zigana Tüneli, Gümüşhane Çevre Yolu, Pekün Tüneli ve geçtiğimiz yıldan itibaren Milletvekili Feramuz Üstün’ün Türkiye genelinde sunduğu acemi birliklerin büyükşehirlerden gelişmekte olan şehirlere taşınarak bu şehirlerin gelişmesine katkı yapılması projesi kapsamında Gümüşhane ve Bayburt’a Acemi Birliği kurulması projeleri Milletvekili Üstün tarafından takip ediliyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Gümüşhane ‘ye yapılacak projelerin son durumu ve yapılan projelerin hızlandırılması amacı ile Bakan Lütfi Elvan’ı ziyaret eden Milletvekili Feramuz Üstün, ziyaret sonrasında açıklamalarda bulundu. Üstün ‘’Gümüşhane’mizin merakla beklediği projelerin tamamı ile ilgili Sayın Bakanımızla ve üst düzey bakanlık görevlileriyle görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Havaalanı konusu, Zigana Tüneli, Demiryolu Projesi, Pekün Tüneli, İkisu Şiran Yolunun tamamlanması ve Tersun Dağı Tüneli’nin yapılması bizim önceliğimizdir” dedi.

HAVAALANI İLE İLGİLİ HEYET GÜMÜŞHANE'YE GELİYOR

Ulaştırma bakanı Lütfi Elvan’ın Gümüşhane’ye yapılacak olan havaalanı çalışmalarının hızlandırılması için bir ekip oluşturularak Gümüşhane’ye gönderilmesi talimatı verdiği ve heyetin yakın bir zamanda Gümüşhane’ye gelerek çalışmalarda bulunacağını belirten Üstün, yine tarihi İpek Yolu güzergahında ,Trabzon-Gümüşhane-Bayburt-Aşkale ana arterinde kuzey ile güneyi birleştirecek olan Yeni Zigana Tüneli Projesi’nin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Üstün, Zigana Tüneli’nin yapım ihalesinin yıl sonuna doğru yapılacağının sözlerine ekledi.

Pekün Tüneli ile de açıklama yapan Üstün, “Birileri bu işler olmaz,yapılmıyor vs. gibi olumsuzluklarla kasıtlı bir dedikodunun içerisinde olabilirler. Ben bu yararı olmayan dedikodu diyeceğimiz türden konuların içerisinde olmam mümkün değil. Biz işimizin ne olduğunu çok iyi biliyoruz, bu sebeple de takiplerimizi canla başla yapıyoruz. Allah’ın izniyle, 2012 yılında İnkişaf Planı onaylanan Pekün Tüneli’nin Projesi ihale süreci devam etmektedir. Projenin tamamlanmasının ardından inşaat ihalesi yapılacak olan Pekün Tüneli, yatırım programındadır. Dolayısı ile yapılmaması gibi bir durum söz konusu değildir. İlimize yapılan , yapımı devam eden ve yapılacak olan bütün yatırımların her zaman her aşamada en hızlı bir şekilde insanlarımıza hizmete sunulması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler