Gümüşhane'nin logosu seçilemedi

 Gümüşhane’de düzenlenen şehir logosu yarışmasında seçici kurul, 2 günlük çalışması sonucunda herhangi bir eserin kentin doğal, tarihi ve turistik dokusunu tam anlamıyla ön plana çıkartan bir tasarım olmadığına karar vererek, yarışmayı sonlandırdı. Valili

Gümüşhane'nin logosu seçilemedi

 Gümüşhane’de düzenlenen şehir logosu yarışmasında seçici kurul, 2 günlük çalışması sonucunda herhangi bir eserin kentin doğal, tarihi ve turistik dokusunu tam anlamıyla ön plana çıkartan bir tasarım olmadığına karar vererek, yarışmayı sonlandırdı. 

Valilik web sitesinde konuyla ilgili bir de açıklama yapılırken, 14 Nisan Salı günü ilk toplantısını gerçekleştiren Seçici Kurul, ön değerlendirme ve alınan bir takım prensip kararlarının ardından 15 Nisan Çarşamba günü de çalışmalarına devam etti.

Yarışmaya katılan 276 eser içerisinde, kentin doğal, tarihi ve turistik dokusunu tam anlamıyla ön plana çıkartan bir tasarım olmadığına kanaat getiren kurul üyeleri, Teknik Şartnamede yer alan, “Seçici Kurul, herhangi bir eseri seçme konusunda tamamen serbesttir. Uygun görmemesi halinde hiçbir eseri seçmeyebilir.” maddesi gereğince kamuoyunun takdirine sunulabilecek herhangi 3 eser olmadığına ve yarışmanın bu aşamada neticelendirilmesine oy birliği ile karar verdi.

Yarışmaya katılan 276 eserin teknik şartnamede yer alan “CD/DVD’ler ve A4 kâğıtları ayrıca iade edilmeyecek ve seçici kurul gözetiminde imha edilecektir” maddesi gereğince tüm kurul üyelerinin gözetiminde imha edilecek.

Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri başta olmak üzere, “Gümüşhane” kimliği altında faaliyet gösteren resmi ya da özel bütün paydaşların, arzu etmeleri halinde her türlü iş ve işlemlerinde kullanmalarını sağlamak üzere, kentin; doğal, tarihi ve turistik dokusunu ön plana çıkartan bir logo tasarımı gerçekleştirmek ve bu sayede şehrin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Şehir Logo Tasarım Yarışması 6 Mart Cuma günü başlamış, 9 Nisan 2015 tarihine sona ermiş ve 114 farklı rumuz tarafından toplam 276 eser katılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel