Gümüşhaneli dağcılar zirvede!

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Bayburt'un en yüksek noktası olan 3 bin 409 metre rakımlı Demirkapı Zirvesi’ne tırmanış gerçekleştirdi.Sabah erken saatlerde araçlarla Gümüşhane'den ayrılan sporcular, Bayburt'un Üzengili

Gümüşhaneli dağcılar zirvede!

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Bayburt'un en yüksek noktası olan 3 bin 409 metre rakımlı Demirkapı Zirvesi’ne tırmanış gerçekleştirdi.

Sabah erken saatlerde araçlarla Gümüşhane'den ayrılan sporcular, Bayburt'un Üzengili köyünde GÜDAK üyesi sporcu Selami Karaaslan'ın evinde sabah kahvaltısı yaptı. Organik ürünlerden ve bölgeye has baldan oluşan kahvaltının ardından köye bağlı Sarıçiçek yaylasından başlayan yürüyüş, Sulak ve Kızlar Meydanı bölgesinden devam etti. Sporcular yaklaşık 2 saat süren kar kütleleri ve kayalıklar nedeni ile zaman zaman zorlaşan bir tırmanışın ardından saat 15 sıralarında 3 bin 409 metre rakımlı Demirkapı Zirvesi’ne ulaştı.

Zirvenin altında bulunan bölgede bir süre horon oynayan sporcular, gün batımına doğru köye yakın bir bölgeye ulaştı. Burada birbirlerinin ve gün batımının fotoğraflarını çeken sporcular saat 17 sıralarında köye ulaşarak toplam 12 kilometrelik parkuru tamamladı.

Zirvenin geçtiğimiz yıllarda altimetre ile yüksekliği 3 bin 376 metre olarak ölçülürken, GÜDAK üyeleri yaptığı tırmanışta GPS cihazı ile zirve yüksekliğini 3 bin 409 metre olarak ölçtü.

Yürüyüşe Gümüşhane Askerlik Şube Başkanı Yarbay Bekir Atamak, GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, kulüp üyesi sporcular ile Bayburt’tan gelen sporcular katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler