Gümüşhaneli dağcılar ABD'de!

Kurulduğu günden bugüne kadar düzenlediği etkinliklerle sürekli gündemde olan Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) sporcuları şimdi de Amerika Birleşik Devletleri’nin en yüksek 2. zirvesine tırmandı. Kulüp Başkanı Mustafa Akbulut, geçtiğimiz

Gümüşhaneli dağcılar ABD'de!

Kurulduğu günden bugüne kadar düzenlediği etkinliklerle sürekli gündemde olan Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) sporcuları şimdi de Amerika Birleşik Devletleri’nin en yüksek 2. zirvesine tırmandı.

Kulüp Başkanı Mustafa Akbulut, geçtiğimiz yıllarda GÜDAK üyesi sporcularla Gümüşhane’de Abdulamusa zirve tırmanışı gerçekleştiren Bilgisayar Mühendisi Hakan Yalçın’ın daveti üzerine gittiği ABD’de ülkenin en yüksek zirvelerinden olan Elbert Dağı’na tırmandı.

ABD’li bir grup dağcı ile Colarado eyaletinden sabah erken saatlerde başladıkları yürüyüşü yaklaşık 7 saatte tamamlayan Türk sporcular, 4 bin 400 metre rakımlı zirveye ulaştı. Osmanlık alanda yer yer kar kalınlığının bir metreyi bulması nedeniyle zaman zaman zorluk çeken sporculardan bazıları şiddetli rüzgar nedeniyle geri döndü.

Kendisini ABD’ye davet ederek program düzenleyen Hakan Yalçın’a teşekkür ederek GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, ilk defa Türkiye dışındaki bir zirveye GÜDAK flamasını dikmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel