Gümüşhane'deki orman yangını

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, kent merkezine bağlı Tekke köyünde başlayan ve 25 hektarlık alanı etkileyen orman yangınını kısmen de olsa kontrol altına aldıklarını söyledi.Ekiplerin, Uzunağıl mevkisindeki ormanlık ve çalılıkta başlayan yangını söndürme ça

Gümüşhane'deki orman yangını

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, kent merkezine bağlı Tekke köyünde başlayan ve 25 hektarlık alanı etkileyen orman yangınını kısmen de olsa kontrol altına aldıklarını söyledi.

Ekiplerin, Uzunağıl mevkisindeki ormanlık ve çalılıkta başlayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara İl Jandarma Komutanlığından getirilen 300 asker de destek veriyor.

Söndürme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, rüzgar ve hava sıcaklığının yüksek seyretmesinin yangının büyümesine neden olduğunu söyledi.

"Bu bölgede genellikle sarıçam bulunuyor" diyen Yavuz, "Öğleden sonra nedeni henüz bilinmeyen şekilde başlayan yangının ardından bütün kurumlarımızı seferber ettik. Orman İşletme Müdürlüğünün yanı sıra Gümüşhane Belediyesi, emniyet ve jandarma personeli yangının sönmesi için çalışıyor" şeklinde konuştu.

Yangının ilerlememesi için iş makinelerinin de çalıştığını anlatan Yavuz, "Yaklaşık 25 hektarlık alanı etkileyen yangını kısmen de olsa kontrol altına aldık ancak yangın belirli bölgelerde devam ediyor. Umarız kısa sürede de o bölgelere müdahale ederek yangını tamamen söndürmüş olacağız" ifadesini kullandı.

Vali Yavuz, beraberindeki AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ve Belediye Başkanı Ercan Çimen ile çalışmaları takip etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler