Gümüşhane'deki büfeci cinayeti

 Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'nde büfesinin önünden uzaklaşmayan gençlerden 22 yaşındaki Burhan Güldal'ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 58 yaşındaki Durmuş Koca müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün

Gümüşhane'deki büfeci cinayeti

 

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'nde büfesinin önünden uzaklaşmayan gençlerden 22 yaşındaki Burhan Güldal'ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 58 yaşındaki Durmuş Koca müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada tutuklu sanık Durmuş Koca hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen Koca, olay günü Trabzon'da olduğunu ileri sürdü, hasta olduğunu belirterek akıl hastanesine sevk edilmesini istedi. Sanık avukatı Hasan Köprülü de, müvekkilinin cezai ehliyetinin olduğu yönündeki kararı kabul etmediklerini söyledi ve beraatini istedi. Mahkeme heyeti, kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdığı sanığa ayrıca tehdit, hakaret ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından da 3 yıl 10 ay 10 gün hapis ve 1800 lira para cezası verdi.

Olay, Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'ne bağlı Kızılot Köyü'nde 11 Eylül 2010 günü saat 22.00'de meydana geldi. Aralarında 2 torununun da bulunduğu gençlere büfesinin önünden uzaklaşmaları için önce bağıran ve küfür eden Durmuş Koca, daha sonra da tabancayla ateş etti. Ağır yaralanan Burhan Güldal olay yerinde hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan Durmuş Koca ise jandarmanın operasyonu sonrasında yakalanarak tutuklandı. Durmuş Koca'nın daha önceki duruşmalara katılan iki torunu da, kendisinden şikayetçi olduklarını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel