Gümüşhane'de tarihi kılıç bulundu

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından yapılan yol uygulamasında, bir araçta yapılan aramada tarihi değeri bulunan bir adet kılıç ele geçirildi. Gümüşhane Sulh Ceza Mahkemesi’nden alın

Gümüşhane'de tarihi kılıç bulundu

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından yapılan yol uygulamasında, bir araçta yapılan aramada tarihi değeri bulunan bir adet kılıç ele geçirildi.

Gümüşhane Sulh Ceza Mahkemesi’nden alınan arama kararına istinaden KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince önceki gün Hacıemin mevkiinde yapılan yol uygulamasında U.Y. isimli şahsın kullandığı plakalı araçta tarihi değeri olduğu değerlendirilen 1 adet kılıç ele geçirildi.

Kılıç üzerinde Gümüşhane İkiz Evler Etnografya Müzesi Arkeologlarınca yapılan incelemelerde; kılıç uzunluğunun 59 santimetre kabza uzunluğunun 14 santimetre gövdenin düz gelip uca doğru kıvrıldığı, üzerinde küçük daireler içinde yazılar bulunduğu, sap kısmın kemikten olup uç kısmın boynuz şeklinde iki bölümden oluştuğu ve kılıcın 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nda geçen tasnif ve tescile tabi taşınır kültür varlıklarından olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili yakalanan U.Y. isimli şahıs hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet etmekten dolayı yasal işlem başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel