Gümüşhane'de sel!

Dün geceden beri yağan ve metrekareye 25,5 kilogram olarak gerçekleşen yağışın ardından Tekke Beldesinde ve Harmancık Köyü mevkiinde Harşit Çayı kenarında bulunan iki ayrı araç suya gömülürken, Tekke Beldesindeki araç İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipl

Gümüşhane'de sel!

Dün geceden beri yağan ve metrekareye 25,5 kilogram olarak gerçekleşen yağışın ardından Tekke Beldesinde ve Harmancık Köyü mevkiinde Harşit Çayı kenarında bulunan iki ayrı araç suya gömülürken, Tekke Beldesindeki araç İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yağışın şiddetinin artırmasıyla birlikte gelen ihbarlar doğrultusunda vatandaşların mağdur olmamaları için sabaha kadar hazırda ekip beklettiklerini söyledi. Başkan Canlı, Harşit Çayı boyunca yapılan bazı apartmanların bodrum katlarında çaydaki su seviyesinin yükselmesi ve kanalizasyon şebekesinde ki sel nedeniyle baskınlar olduğunu ifade etti.

Çay kenarındaki bahçelerin birçoğunun sular altında kaldığını kaydeden Canlı, tehlike arz eden bir durum olmadığını ve ekiplerin sürekli çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, dün yapılan uyarının ardından gerçekleşen yağışın 24 saatte metrekareye 25,5 kilogram olarak gerçekleştiğini, bunun da Gümüşhane için ciddi bir rakam olduğunu söyledi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak ise Harşit Çayı boyunca Torul ilçesinden Tekke Beldesine kadar yol boyu kontroller yaptıklarını, dün akşam ekiplerin Tekke Beldesinde bir aracı dere kenarından araçla çektiklerini, bunun haricinde çok sayıda bahçenin sular altında kaldığını ve bazı evlerin bodrum katlarını su bastığını söyledi.
Özcan Mahallesi Muhtarı Feyyaz Yüce ise selden en fazla etkilenen bölgelerden birisinin kendi mahallesi olduğunu belirterek çok sayıda bahçeye su bastığını söyledi. Geceden beri başlayan yağmurun dağdaki karları da erittiğini ve ortaya bu sonucun çıktığını ifade eden Yüce, “Önceki yıllarda da aynısı olmuştu. Biraz önlem alındı ama yetersiz kalındı. Vatandaşların bahçeleri tekrar suya gitti. Yetkililerin biran önce bu çare bularak can ve mal kaybı olmadan önlem almalarını istiyoruz.” dedi.

Evlerin eşiklerine kadar bahçelerin suyla dolduğunu ve yağışın yalnızca bir gecede yağdığını kaydeden Yücel, kış boyunca dağlardaki kar yüksekliğinin çok fazla olmasının bu kadar suyunu yükselmesine neden olduğunu ifade etti. Yüce, en büyük tesellilerinin kimsenin burnunun kanamaması olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel