Gümüşhane'de plaka benzerliği mağdur etti! Soluğu mahkemede aldı

Son dönemde kameralar aracılığıyla yazılan cezalarda çıkan sorunlara bir yenisi daha eklendi.

Gümüşhane'de plaka benzerliği mağdur etti! Soluğu mahkemede aldı

İran’dan Türkiye’ye araçlarıyla gelen turistlerin plaka sistemlerinin Türkiye’dekine benzer olması Gümüşhane’deki vatandaşları mağdur etmeye başladı. İranlı 29 plakalı araca yazılan ceza Gümüşhane’de yaşayan Rıdvan Balki’ye tebliğ edildi.

Plakası 29 olan Gümüşhane’de yaşayan ve o tarihte de şehirde olan Rıdvan Balki’ye ait aracın plakasına Giresun’da EDS ile ceza yazıldı.

Postacının ceza kağıdını getirmesiyle kısa süreli şaşkınlık yaşayan Balki, zarfı açıp ceza belgesindeki fotoğrafı gördüğünde şaşkınlığı katlandı. Balki, fotoğraftaki Peugeot marka aracın plakası kendi plakası olmasına karşın kendi aracının Skoda marka olması nedeniyle durumu araştırmaya başladı.

Gümüşhane'de plaka benzerliği mağdur etti! Soluğu mahkemede aldıYaptığı araştırma sonucunda bu tür plakaların İran’dan Türkiye’ye gelen araçlarda olduğunu fark eden Balki, farklı markada olmasına rağmen aynı plakaya gelen cezanın iptal edilmesi için soluğu mahkemede aldı.

8 Temmuz 2023 tarihinde Giresun'un Tirebolu ilçesinde elektronik denetleme sistemiyle (EDS) hız cezası yazıldığını ve o bölgeye hiç gitmediğini kaydeden Balki, durumun düzeltilerek cezanın iptal edilmesi için Sulh Ceza Hakimliğine başvurduğunu, vatandaşların İran plakalı bu araçlar yüzünden mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel