Gümüşhane'de 'Organ Bağışı Kampanyası'

Gümüşhane'de Sağlık Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği her ay düzenli olarak yapılacak olan organ bağışı kampanyasının ilki gerçekleşti.PTT Gümüşhane İl Müdürlüğünde düzenlenen programda PTT İl Müdürü İhsan Akbulut ile To

Gümüşhane'de 'Organ Bağışı Kampanyası'

Gümüşhane'de Sağlık Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği her ay düzenli olarak yapılacak olan organ bağışı kampanyasının ilki gerçekleşti.

PTT Gümüşhane İl Müdürlüğünde düzenlenen programda PTT İl Müdürü İhsan Akbulut ile Toplum Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Uz.Dr. Niyazi Tosun organlarını bağışladı.
 
Programda konuşan PTT Gümüşhane İl Müdürü İhsan Akbulut, PTT'nin, çok sayıda vatandaşın uğrak yeri olduğunu, bu nedenle düzenlenen organizasyonun amacına ulaşacağına inandığını belirterek, organ bağışlamanın ulvi bir görev olduğunun altını çizdi.
 
Her ay rutin olarak düzenlenecek olan kampanyada toplumda organ bağışı bilincinin yerleşmesi ile farkındalık oluşturulacağını kaydeden Akbulut, Sağlık Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında toplumda organ bağışı bilincinin yerleştirilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla 'Organ Bağışına Destek Verilmesine İlişkin Protokol yapıldığını hatırlattı.
 
Protokol gereği her ayın ilk Cuma günlerinde PTT İL Müdürlüklerinde stantlar ve organ bağış masaları kurulacağını, eğitimler yapılacağını dile getiren Akbulut, "Türkiye'de doku ve organ nakli bekleyen hastaların sayısının her geçen gün artıyor. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatlarını kısa süre içinde kaybediyorlar. Bu nedenle toplum olarak bu konuya özel bir önem vermemiz gerekiyor." diye konuştu.
 
İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Emrah Akyüz ise konuyla ilgili bir sunum yaparak organ bağışı ve önemi ile ilgili bilgiler aktardı. Dr. Akyüz, doku ve organ bağışının önemine, sürecin nasıl işlediğine değinerek, Gümüşhane'nin organ bağışı istatistikleri konusunda bilgiler verdi.
 
Dünyada ve Türkiye'de organ bağışının yetersiz olduğunu dile getiren Akyüz, "Toplumun bu konuda bilgilendirilmesi ve organ bağışına teşvik edilmesi gerektiği bildirilmektedir. Bu konuda başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara da önemli görevler düşmektedir." dedi.
 
Program sonunda PTT İl Müdürü İhsan Akbulut ve Toplum Merkezi
 
Aile Hekimi Uz.Dr.Niyazi Tosun farkındalık oluşturmak amacıyla organlarını bağışlayarak örnek bir davranışta bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel