Gümüşhane'de ölüm şakası!

Gümüşhane'de, çiçekçilik yapan bir kişi için bir arkadaşının Facebook'tan yaptığı "öldü şakası" başına olmadık işler aştı. Uğur Yağlıdere için bir arkadaşının Facebook'tan yaptığı öldü haberi birçok kişiyi üzdü. Cenaze törenine katılmak için Gümüşhane'ye

Gümüşhane'de ölüm şakası!

Gümüşhane'de, çiçekçilik yapan bir kişi için bir arkadaşının Facebook'tan yaptığı "öldü şakası" başına olmadık işler aştı. Uğur Yağlıdere için bir arkadaşının Facebook'tan yaptığı öldü haberi birçok kişiyi üzdü. Cenaze törenine katılmak için Gümüşhane'ye gelen akrabaları ve arkadaşları olayın şaka olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

Uzun yıllardan beri kent merkezinde çiçekçilikle uğraşan Uğur Yağlıdere'nin esnaf olan arkadaşı Abdulkadir Kiraz (35), 18 Şubat günü kendi profilinde Yağlıdere'nin öldüğünü mesaj olarak dostlarıyla paylaştı. Kiraz'ın Facebook'ta şaka amaçlı olarak "Elif çiçekçiliğin sahibi Uğur Yağlıdere vefat etti, cenazesi yarın öğlen Kemaliye Camii'nde kılınacak" mesajının ardından telefonları susmak bilmeyen Yağlıdere, kendisini arayanlara bunun bir şaka olduğunu izah etmekte güçlük çekti.

Facebook'ta 700 üzerinde arkadaşı olduğunu ifade eden Yağlıdere, şöyle konuştu: "Mesajı attıktan biraz sonra benim telefonum çalmaya başladı. Hayatta olup olmadığımı merak edenler arıyorlar. Gümüşhane'de esnafız, birçok kişi tanıyor. Mesajı okuyan arıyor. Sabaha kadar telefonum susmadı. Arayan herkese bunun bir şaka olduğunu söylemek zorunda kaldım."

Olayın gerçekleşmesinin ertesi günü siyasetçilerden, çiçekçi arkadaşlarına varana kadar yüzlerce kişinin kendisini aradığını kaydeden evli ve iki çocuk babası Yağlıdere, şunları söyledi: "Elimizden geldiği kadar bu olayın şaka olduğunu millete söyledik. Trabzon'dan arkadaşlarım, akrabalarım cenazeye geldi. Herkes birbirinden haber almaya çalışıyor. Eşimin köylüleri de arıyor. Şakası biraz ağır oldu ama Facebook'un güzelliği de bu. Ölmeden öldürttü bizi. Arkadaşımızın bir şakasıydı bu."

Öte yandan şakayı yapan Abdulkadir Kiraz, yaptıkları olayın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel