Gümüşhane'de Kütüphane Haftası kutlandı

Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Meral Uçar, Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş, Sağlık Müdürü Emre Boşnak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, kurum ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.Uçar, burada yaptığı

Gümüşhane'de Kütüphane Haftası kutlandı

Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Meral Uçar, Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş, Sağlık Müdürü Emre Boşnak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, kurum ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Uçar, burada yaptığı konuşmada, Kütüphane Haftasının yarım asırlık bir geleneğin yansıması olarak özel anlam taşıdığını söyledi.

Kütüphane Haftasının kütüphaneleri keşfetmek için çağrı anlamı taşıdığını belirten Uçar, "Hiçbir teknoloji kitabın verdiği kokuyu veremez. Gümüşhane Halk Kütüphanesinde toplam 41 bin 555 kitap bulunuyor. 2013 yılında 11 bin 555 kitap ödünç alındı. Kütüphaneden faydalanan kişi sayısı da 31 bin kişi olarak gerçekleşti" dedi.

Kütüphane Müdürü Tülay Ödünç ise kütüphanelerin bilgi merkezi olarak örgün eğitimi desteklemesinin yanında yaygın eğitim merkezi olarak da hayat boyu toplumun öğrenme gereksinimlerini karşıladığını kaydetti.

Programda daha sonra, 50. Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile kütüphaneden en çok yararlanan öğrenci ve yetişkinlere ödülleri verildi.

Program, yeni açılan kitap sergisinin gezilmesi ve ikram ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel