Gümüşhane'de köylülerin davası..

Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’nde askerlerin terörist sanarak ateş açıp 2 köylüyü öldürdüğü, 2 köylüyü de yaraladığı iddiasıyla açılan avanın Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugünkü duruşması 5 dakika sürdü.Olay 17 Eylül 2004 günü Gümüşhane’nin Şiran İlçes

Gümüşhane'de köylülerin davası..

Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’nde askerlerin terörist sanarak ateş açıp 2 köylüyü öldürdüğü, 2 köylüyü de yaraladığı iddiasıyla açılan avanın Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugünkü duruşması 5 dakika sürdü.

Olay 17 Eylül 2004 günü Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’ne bağlı Elmaçukuru Köyü kırsalında meydana geldi. Devriye gezen Jandarma Özel Harekat timleri terörist sandıkları bir grup köylünün üzerine ateş açtı. Olayda 34 yaşındaki Kenan Çubukçu ve 17 yaşındaki Olcayhan Bayrak öldü, İsmail Sarı ve Selahattin Çubukçu ağır yaralandı.

Soruşturmanın ardından açılan Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada Tim Komutanı Üsteğmen Bülent Kılıç’ı 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırırken, diğer 7 asker için beraat kararı verdi. Ancak temyiz aşamasında Yargıtay, davanın askeri mahkemede görülmesi yönünde karar verdi ve dosyayı tekrar Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme bunun üzerine Yargıtay’ın kararına uyarak dosyayı Trabzon Askeri Mahkemesi’ne sevketti. Ancak Askeri Mahkeme görevsizlik kararı verince dosya Ankara Uyuşmazlık Mahkemesi’ne gönderildi. Ankara Uyuşmazlık Mahkemesi de davanın yerel sivil mahkemede görülmesine hükmetti ve dosyayı yeniden Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlayan davanın dördüncü duruşması bugün yapıldı. 5 dakika süren duruşmaya mağdur avukatı Celalettin Köse dışında katılan olmadı. Mahkeme heyeti, olay sırasında Tim Komutanı olan Üsteğmen Bülent Kılıç için çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 17 Mart 2011’e erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel