Gümüşhane'de kar yolları kapattı

Gümüşhane’de dünden beri etkili olan kar yağışının ardından 91 köy yolu ulaşıma kapandı.Özellikle Torul ve Kürtün ilçelerinde etkili olan yağış nedeniyle bu ilçelerdeki köy yollarının tamamı kapanırken, Kürtün ilçesinde yağışın devam ettiği bildirildi.İl

Gümüşhane'de kar yolları kapattı

Gümüşhane’de dünden beri etkili olan kar yağışının ardından 91 köy yolu ulaşıma kapandı.

Özellikle Torul ve Kürtün ilçelerinde etkili olan yağış nedeniyle bu ilçelerdeki köy yollarının tamamı kapanırken, Kürtün ilçesinde yağışın devam ettiği bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, taşımalı eğitim yapılan köylerin yollarının açıldığını, yağışın devam ettiği bölgelerde ise yağışın durmasının ardından karla mücadele çalışmalarının yapılacağını söyledi. Yalçın, merkez ilçede 19, Kelkit ilçesinde 5, Şiran ilçesinde 10, Torul ilçesinde 23 ve Kürtün ilçesinde 34 olmak üzere toplam 91 köy yolunun kapandığını söyledi.

Karayolları yetkilileri ise Zigana Dağı geçidinde etkili yağışın devam ettiğini, yol kenarında 50 santimetreye yakın kar bulunduğunu ve araçların zincirsiz dağı çıkmalarına müsaade edilmediğini belirterek ekiplerin sürekli yolda çalışma yaptıklarını bildirdi.

Gümüşhane Meteoroloji İstasyonu Müdürü Nazım Kul ise kar yağışının Çarşamba gününe kadar süreceğini belirtirken, son 24 saatte metrekareye 15 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Kul, gecenin en düşük sıcaklığının ise sıfırın altında 1,2 derece olarak ölçüldüğünü sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel