Gümüşhane’de İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İkisu mevkiinde gerçekleştirdikleri operasyonda piyasa değeri 700 bin TL olan 644 kilogram kaçak kıyılmış tütün ele geçirdi. Kaçak tütünü Trabzon’a götürmeye çalışan şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldı.
İstihbarat Üzerine Harekete Geçildi
Jandarma ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucunda R.C. isimli şahsın Adıyaman ve Malatya’dan temin ettiği kaçak tütünü tırla Trabzon’a taşıyacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine KOM ekipleri ve çay-tütün arama köpeği "Ekip" ile operasyon başlatıldı.
İkisu mevkiinde durdurulan tırda yapılan adli aramada, piyasa değeri yaklaşık 700 bin TL olan 644 kilogram sarmalık kıyılmış tütün ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
Şüpheli Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Olayla ilgili Gümüşhane Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla şüpheli şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.
Kaynak: