Gümüşhane'de göller buz pisti gibi!

Gümüşhane’de son günlerde özellikle geceleri etkili olan aşırı soğuklar yüzünden il genelinde çok sayıda sulama göletinin yüzeyi buz tuttu.Köse ilçesine bağlı Akbaba köyünün üst tarafına yapılan ve sulama amaçlı kullanılan bin 700 metre rakımdaki Akbaba g

Gümüşhane'de göller buz pisti gibi!

Gümüşhane’de son günlerde özellikle geceleri etkili olan aşırı soğuklar yüzünden il genelinde çok sayıda sulama göletinin yüzeyi buz tuttu.
Köse ilçesine bağlı Akbaba köyünün üst tarafına yapılan ve sulama amaçlı kullanılan bin 700 metre rakımdaki Akbaba göletinin yüzeyi büyük oranda buz tutarken, haber yapmak için bölgeye giden muhabirlerden birisi büyük taş atarak test ettiği göletin üzerine çıktı. Buz üzerinde kayarken zaman zaman zorlanan muhabir , “Buz pisti arayanlar için buranın ideal olduğunu düşünüyorum. Göletin üzerinde 15-20 santimetre buz kalınlığı olduğunu tahmin ediyoruz. Rahatlıkla üzerine buz pateni, buz hokeyi gibi değişik oyunlar oynanabilecek vaziyette. Ayrıca çok güze manzarası da var” dedi.
Göletin buz tutmayan uç kısmındaki ağaçların ve göletin arka kısmındaki dağların suya yansıması ise seyrine doyumsuz manzaraların ortaya çıkmasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel