Gümüşhane'de film gibi operasyon

 Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri kargoya verilmek üzereyken yaptıkları operasyonda 688 parça hayvan fosili ile çeşitli miktarlarda tarihi eser ve kitap ele geçirdi. Alınan bilgilere göre;

Gümüşhane'de film gibi operasyon

 

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri kargoya verilmek üzereyken yaptıkları operasyonda 688 parça hayvan fosili ile çeşitli miktarlarda tarihi eser ve kitap ele geçirdi.
 
Alınan bilgilere göre; KOM Şube Müdürlüğü ekipleri Kelkit ilçesinde B.U isimli şahsı bir kargo firmasına kargo vermek istediği esnada yakaladı. Şahsa ait kutu içerisinde yapılan aramada, ortaöğretim ders kitabının parçalanan sayfaları arasına yerleştirilmiş siyah bir poşet içerisinde irili ufaklı toplam 518 parça hayvan fosili ele geçirdi.
 
Şahsın kutu içerisindeki fosillerin yeğeni olan M.U isimli şahsa ait olduğunu beyan etmesi üzerine M.U isimli şahsın ikametinde yapılan aramada 170 parça hayvan fosili, 1 adet tarihi çömlek kapağı, 10 adet değişik çapta tarihi mermi kovanı, 1 adet tarihi mavi boncuk takılı nal, 16 adet Osmanlıca yazılı kitap ele geçirildi.
 
Olayla ilgili yakalanan B.U ve M.U isimli şahıslar hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet etmekten dolayı yasal işlem yapıldı.
 
Öte yandan hayvan fosilleri ve yazma kitapların hangi döneme ait olduğunun belirlenmesi için ilgili kurumlara gönderildiği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler