Gümüşhane'de ceviz atağı!

Gümüşhane'de ceviz yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için çalışma yürütülüyor.İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, merkeze bağlı Akçakale köyünde Uğur ve Yaşar Şahin kardeşlere ait ceviz bahçesinde incelemelerde bulundu.Pestil ve köme üretimini

Gümüşhane'de ceviz atağı!

Gümüşhane'de ceviz yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için çalışma yürütülüyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, merkeze bağlı Akçakale köyünde Uğur ve Yaşar Şahin kardeşlere ait ceviz bahçesinde incelemelerde bulundu.

Pestil ve köme üretiminin en önemli hammaddesinin ceviz olduğunu anımsatan Birşen, "Ceviz üretimine yönelik girişimleri, teknik olarak her zaman destekleyeceğiz. İlimizde yaklaşık 50 bin ceviz ağacı bulunmaktadır. Ceviz ağacı varlığını artırmak için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Birşen, bakanlık tarafından verilen desteklemelerle ceviz yetiştiriciliğinin her yıl arttığını vurgulayarak, böylece şehrin ekonomisine önemli katkı sağlanacağını belirtti.

Hazine'den kiraladıkları arazi de dahil 100 dönümde üretim yapan Uğur ve Şahin kardeşler, ceviz yetiştiriciliğine verilen destek dolayısıyla ilgililere teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler