Gümüşhane'de Baro Binası Açıldı

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Adli Yardım Bürosu ve Gümüşhane Adli Muzaheret Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı.Zafer Meydanı'nda düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Başkanı Özdemir Özok, Gümüşhane-Ba

Gümüşhane'de Baro Binası Açıldı

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Adli Yardım Bürosu ve Gümüşhane Adli Muzaheret Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı.

Zafer Meydanı'nda düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Başkanı Özdemir Özok, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı Ali Haydar Dereli, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Trabzon, Rize, Ordu, Yozgat, Artvin illeri başta olmak üzere 30'a yakın ilin baro başkanı ve 12 yıl önce öldürülen Baro Başkanı Ali Günday'ın eşi Türkan, kızları Merve ve Melike Günday katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan TBB Genel Başkanı Özdemir Özok, yasaların amacının, herhangi bir gelenek ve görenek ya da vicdanla ilgisi olması gereken din kuralları değil, siyasal, sosyal, ekonomik, ulusal birliğin, ulusal huzurun sağlanması ve yerine getirilmesi olduğunu söyledi.

Özok, "Cumhuriyet kanunlarını büyük titizlikle uygulamaya çalışan Ali Günday kardeşimiz ne yazık ki 12 yıl önce bugün bir meczup tarafından hunharca öldürüldü. Düzenlenen böyle bir törende mutlu olmamız gerekirken, Günday'ın acısını unutmamız asla mümkün değildir. Açılan yeni hizmet binamızın bir odasına Ali Günday kardeşimizin adının verilişi bizleri çok memnun etmiştir" dedi.

Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı Ali Haydar Dereli ise, hizmete açılan yeni hizmet binasında baro başkanı odası, adli muzaheret odası, 60 kişinin toplantı yapabileceği toplantı salonu bulunduğunu söyledi. Başkan Dereli, aynı zamanda baro binasına yapılan toplantı salonuna 12 yıl önce öldürülen Gümüşhane Barosu Başkanı Ali Günday'ın ismini verdiklerini kaydetti.

Yapılan konuşmalardan sonra Gümüşhane barosuna ait yeni hizmet binası 12 yıl önce öldürülen Gümüşhane Barosu Başkanı Ali Günday'ın eşi Türkan Günday tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel