Gümüşhane'de ayılar köylere indi!

 Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Akocak köyünde dün gece ahırın kapısını kıran ayı, iki koyunu boğup bıraktıktan sonra bir koyunu da yanına alarak kaçtı.  Yağmurdere vadisinde yer alan 18 köyden birisi olan ve yaklaşık 200 kişinin yaşadığı Akocak köyü, son ha

Gümüşhane'de ayılar köylere indi!

 

Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Akocak köyünde dün gece ahırın kapısını kıran ayı, iki koyunu boğup bıraktıktan sonra bir koyunu da yanına alarak kaçtı. 
 
Yağmurdere vadisinde yer alan 18 köyden birisi olan ve yaklaşık 200 kişinin yaşadığı Akocak köyü, son haftalarda vadideki tüm köylerin belası olan ayı saldırısına maruz kaldı. Köy muhtarı Ali Taş, dün gece saat 21.00 sıralarında köye inen ayının Servet Taşdelen’e ait ahırın kapısını kırarak içeriye girdiğini ve iki koyunu boğup bıraktığını, bir koyunu da alıp kaçtığını söyledi.
Taş, vatandaşların ahıra gidene kadar ayının olay yerinden uzaklaştığını belirterek, son haftalarda Yağmurdere vadisinde yer alan köyleri tehdit eden ayı tehlikesine karşı yetkililerden yardım istedi.
 
Vatandaşların zaten kıt kanaat geçindiğini, köylerde hayvancılıkla yaşam mücadelesi verip bacasını tüttürdüğünü kaydeden Taş, “Yetkili ve ilgililerimiz kimse vadide yer alan köylerimize gelip hasar tespiti yapsınlar. Bu insanların mağduriyetlerini kim giderecek. Zaten ayıyı vurmakta yasak.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel