Gümüşhane'de arı kovanları yandı

Gümüşhane'nin bir köyünde çıkan yangında, 35 arı kovanının yanması sonucu çok sayıda arı telef oldu. Kent merkezine bağlı Kırıklı köyü çıkışındaki kırsal alanda konuşlanan Ömer Akbulut'a ait barakada henüz nedeni belirlenemeyen yangın çıktı. Rüzgarın etki

Gümüşhane'de arı kovanları yandı
Gümüşhane'nin bir köyünde çıkan yangında, 35 arı kovanının yanması sonucu çok sayıda arı telef oldu.
 
Kent merkezine bağlı Kırıklı köyü çıkışındaki kırsal alanda konuşlanan Ömer Akbulut'a ait barakada henüz nedeni belirlenemeyen yangın çıktı. Rüzgarın etkisi sebebiyle çevredeki otların da tutuşmasıyla yayılan yangın, bir süre sonra Akbulut'a ait arı kovanlarına sıçradı.
 
Olay yerine gelen itfaiye ve orman muhafaza ekiplerince söndürülen yangında, hasar gören 35 arı kovanındaki çok sayıda arı öldü.
 
Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çıkış sebebini henüz tespit edemediklerini anlattı.
 
Yangının bir arıcının barakasından başladığını belirten Gedikli, "Bir arıcının barakasında sebebi anlaşılamayan yangın çıkıyor. Rüzgarın da etkisiyle yangın bizim ormanlık alanımıza sıçrıyor. Yanan kısımda ağacımız yok.  Alt kısmında badem ağaçlarımız vardı ama zarar görmediler. Sadece 5 dekarlık örtü alanımız yandı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler