Gümüşhane'de anne köpek, 30 yavruya annelik yapıyor

Gümüşhane'da "Garip", kendi 6 yavrusu ile birlikte 24 köpeğe daha annelik yapıyor.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bulunan bir barınakta, Garip adı verilen bir çoban köpeği, 24 annesiz yavru köpeğe kendi yavrularıyla birlikte bakarak onların beslenmelerine yardımcı oluyor.

Çalışanlar tarafından "Garip" olarak adlandırılan dişi köpek, yaklaşık iki ay önce 6 yavrusuyla birlikte Kelkit Belediyesi'ne ait Hayvan Barınağı'na getirildi.

Garip, kendi yavrularının yanı sıra barınağa annesiz olarak getirilen 24 köpek yavrusunu da emzirerek besliyor.

Barınağın sorumlusu Fatih Sayman, dişi köpeğin farklı annelerden olan yavruları sahiplenmesinin nadir bir olay olduğunu belirtti.

Sayman, köpeğin iki ay önce yavrularıyla birlikte barınağa getirildiğini ve annesiz yavruları sahiplendiğini ifade ederek, "Barınağımızda annesiz yavrularımız bulunuyordu. Bu yavruların anne sütüne ihtiyaçları vardı ve Garip onları sahiplendi. Normalde bir köpek yabancı yavruları sahiplenmez ancak Garip, yaklaşık 30 yavru köpeği emzirerek büyüttü." dedi.

Sayman, köpeğin annesiz kalan yavruları benimsemesinin güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Bu durum bizi sevindirdi. Dışarıdan hayvanseverler süt getiriyorlar ve bu sütleri yavru köpeklere veriyoruz. Ancak ne kadar süt versek de bir annenin yavruyu beslemesi bizim yaptığımızdan daha etkili oluyor. Garip'in yavruları sahiplenmesi ve emzirmesi, onları hayata bağladı. Biz, bu kadarını yapamazdık." şeklinde konuştu.

Sayman, barınağın imkanları doğrultusunda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Hayvanlar aç veya susuz olduklarını söyleyemezler. Bu nedenle öncelikle insan olarak elimizden geleni yapıyoruz." diye ekledi.

Yavruların sağlıklı beslenmeleri için süt ve mama gibi ek gıdalar da verdiklerini dile getiren Sayman, barınaktaki tüm köpeklerin bakımlarını eksiksiz bir şekilde yapmaya özen gösterdiklerini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel