Gümüşhane'de Adli Yıl Açılışı

 Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanlığı tarafından adli yıl açılışı nedeniyle düzenlenen yemekte Adalet ve Milli Savunma Eski Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu'ya Avukatlık mesleğinde 40 yılı aşkın hizmet vermesinden dolayı plaket verildi. Lezzet Et-Ba

Gümüşhane'de Adli Yıl Açılışı

 

Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanlığı tarafından adli yıl açılışı nedeniyle düzenlenen yemekte Adalet ve Milli Savunma Eski Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu'ya Avukatlık mesleğinde 40 yılı aşkın hizmet vermesinden dolayı plaket verildi.

 

Lezzet Et-Balık Lokantasında düzenlenen yemeğe Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, Avukat Ali Haydar Dereli, Avukat Murat Öztekin, baro üyesi avukatlar ve genç avukat adayları katıldı.

 

Burada yaptığı konuşmada baro, basın ve parlamentonun çok önemli olduğunu vurgulayan Adalet ve Milli Savunma Eski Bakanlarından Sungurlu, "Üç müessese birbirinden alakalı olarak görürüm. Bunlar; Baro, basın ve parlamentodur. Bu memlekette demokrasinin gelişmesi bunlara bağlıdır. Savunma hukukunuz yoksa bu ülkede demokrasiden bahsedemezsiniz. Basın yoksa olup bitenden haberimiz olmaz. Ama bunların hepsini Parlamento kapsar. Parlamento varsa basında vardır. Basın varsa hukuk da vardır. Kısacası Parlamento yoksa bunların hiçbiri yoktur." ifadelerini kullandı.

 

"KAYDIMI SİLDİRMEYİ DÜŞÜNMEDİM"

 

Gümüşhane barosunun bir mensubu olmaktan ve Gümüşhaneli olmaktan gurur duyduğunu belirten Sungurlu, şöyle konuştu: "Gümüşhane barosundan kaydımı sildirmeyi hiç düşünmedim. Baroya verdiğim değer yıllardır burada olmadığım halde baroda kaydımın bulunması en açık göstergesidir. Tabi Gümüşhaneli olmaktan da iftihar duyuyorum. Bu şehrin her şeyi beni mutlu ediyor. Sizin içinizden biri olarak, parlamentoda sizleri temsil edebilmişsem bu benim için ayrı bir mutluluk olmuştur. Ne mutlu bana ki Gümüşhane barosunun mensubuyum. Bu anlamlı geceye davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum."

 

Avukatlık hayatında daima Sungurlu'yu örnek aldığını söyleyen bir önceki dönem Baro Başkanı Avukat Ali Haydar Dereli ise "Benim baro başkanı olduğum dönemde Türkiye'de 6 baro takdir aldı. Bunlardan birisi, hiçbir eksiği olmayan bizim baromuzdu. Bugün baktığımızda baromuz çok daha güzel noktalara geldi. Bu gece aramızda olan eski Adalet Bakanımız Avukat Mahmut Oltan Sungurlu'yu her zaman örnek almışımdır. Her zaman onun gibi olayların karşısında dik durdum. Mesleğimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğim." dedi.

 

Baro Genel Sekreteri Seval Kaçıran ise Baronun nicelik ve nitelik olarak çok güzel yerlere geldiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Gecenin sonunda Avukat Murat Öztekin tarafından Adalet ve Milli Savunma Eski Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu'ya avukatlık mesleğine vermiş olduğu 40 yılı aşkın hizmet nedeniyle teşekkür plaketi verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler