Gümüşhane Yaylaları Bayramdan Sonra Şenlenecek

Gümüşhane'de her yıl temmuzda başlayan ve ağustos ayında da devam eden yayla şenliklerinin bu yıl, Ramazan Bayramı sonrası başlayacağı bildirildi. Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'in geleneksel yayla kültürü bakımından en z

Gümüşhane Yaylaları Bayramdan Sonra Şenlenecek
Gümüşhane'de her yıl temmuzda başlayan ve ağustos ayında da devam eden yayla şenliklerinin bu yıl, Ramazan Bayramı sonrası başlayacağı bildirildi.
 
Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'in geleneksel yayla kültürü bakımından en zengin illeri arasında bulunan Gümüşhane'de, 1 Ağustos'tan itibaren yayla şenlikleri ve festivallerin başlayacağı belirtildi.
 
Gümüşhane'de 600 yılı aşkın süredir düzenlenen Kadırga Yayla Şenliği'nin, 1 Ağustos Cuma günü yapılacağı ifade edilen açıklamada, Kazıkbeli Yayla Şenliği'nin 3 Ağustos, Güvende Yayla Şenliği'nin ise 1-2 Ağustos'ta yapılacağı kaydedildi.
 
Açıklamada, Kabaköy, Yağmurdere, Taşköprü, Harmancık, Bahçecik, Bahçeli, Seydibaba, Sadık, Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Şenliği, Ardıçlı, Kozagaç, Gökçeler, Yukarı Kulaca, İmözü, Yeşilbük, Ernek, Kabaktepe, Minarlı, Güvemli ile İkisu Tarsun Artabel şenliklerinin de ağustos ayı içerisinde gerçekleştirileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel