Gümüşhane valisi açıklama yaptı!

 Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Kelkit ilçesinde Ağıl köyü yakınlarında bugün saat 13.30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında 10 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını söyledi.  Beraberinde AK Parti Milletvekili Feramuz Üstün, İl Jandarma K

Gümüşhane valisi açıklama yaptı!

 

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Kelkit ilçesinde Ağıl köyü yakınlarında bugün saat 13.30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında 10 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını söyledi. 
 
Beraberinde AK Parti Milletvekili Feramuz Üstün, İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel’le birlikte kaza mahalline gelen Vali Mayda, çalışmaları takip etti.
 
İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mayda, “Bugün saat 13.30 sıralarında Kelkit-Erzincan istikametine giden bir taş yüklü bir kamyon ile Erzincan-Kelkit istikametinden gelen minibüsümüz kafa kafaya çarpışarak dereye uçtu. Şuan itibariyle gerek Jandarma gerekse Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekiplerimiz ortak bir çalışma yaptılar. En son aldığımız bilgiler itibarı ile Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kamyon şoförü ile birlikte 3 yaralımız var. Ayrıca 1 sağ kurtulan vatandaşımız var. Şuan itibarı ile de maalesef 10 can kaybımız var. Ben onlara Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.
 
Çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirten Vali Mayda, kazanın nasıl gerçekleştiğine dair gazetecilerin sorusunu “Aldığımız ilk bilgilere göre kamyonun virajdan hızlı girmesi sonucu şerit ihlali yapması nedeniyle gerçekleştiğini tahmin ediyoruz. Kesin sonuçlarını soruşturma sonrasında tespit etmiş oluruz” diye cevaplandırdı.
 
Olay yerine Erzincan’dan gelirken görerek ilk ulaşan ve müdahalede bulunanlardan Kelkit Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Beyler Kara, yaptığı açıklamada "Olay anında canlı olanları müdahale ederek çıkardık. Daha sonra 112’yi falan aradık yardım istedik. Kazanın nasıl olduğuna dair net bir bilgimiz yok ama minibüs kendi yolunda giderken kamyon karşıdan geliyordu. Birilerini suçlamak ta istemiyoruz. Kimsenin günahını almak istemiyoruz. Yolcu sayısının da Erzincan’dan çıkışta 11 yolcu aldığını şoförle birlikte 12 kişi olduğu söyleniyor. Yolda eğer yolcu almadıysa toplam 12 kişi vardı minibüste” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel