Gümüşhane Cumhuriyet'in 100. yılını coşku ile kutladı

Gümüşhane'de Cumhuriyetin 100.yılı programı kapmasında kutlamalar gerçekleşti.

Gümüşhane Cumhuriyet'in 100. yılını coşku ile kutladı

Gümüşhane'de Yeni Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törende, Vali Alper Tanrısever ve Belediye Başkanı Ercan Çimen'in vatandaşları selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Vali Tanrısever, şanlı Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamanın gurunu yaşadığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık uğruna şahlanan milli iradenin muhteşem bir eseri olduğunu vurgulayan Tanrısever, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti, hain hesaplara yiğitçe karşı koyan kahraman bir neslin emanetidir. Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olduğunu, bölünemeyeceğini, parçalanamayacağını haykıran milletimizin kardeşlik destanıdır. Türkiye Cumhuriyeti, aziz milletimizin inancının, imanının ve yılmaz iradesinin eseridir. Milletimizin haklı ve haysiyetli mücadelesinin kararı ve kıvancıdır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki Türkiye Cumhuriyeti muhakkak payidar kalacaktır."

Tanrısever, Cumhuriyet'in 100. yılının aynı zamanda yeni bir yüzyılın da başlangıcı olacağına işaret ederek, "Bugün bizlere düşen, öncelikle ecdadımızın canları pahasına bize bırakmış oldukları emanete sahip çıkarak, şehitlerimize, asla tam manasıyla ödeyemeyeceğimiz minnet ve şükran borcumuzu bir nebze ödeyebilmek adına, onların aziz hatırasını en güzel şekilde yaşatmak, gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmak ve anlatmaktır." ifadelerini kullandı.

Şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Kürtün Jandarma Asayiş Bölüğü komandoları gösterisinin ardından Cumhuriyet Koşusu'nda derece giren öğrenciler Vali Tanrısever'e bayrak takdim etti.

Tören, öğrencilerin gösterileri ve kortej geçişiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel