Gümüşhane Cezaevinde İsyan

Gümüşhane E Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve Tutukevi'nin çocuk koğuşunda kalan 16 tutuklu ve hükümlü, ilaç dağıtan sağlık memurunun kolunu kapı aralığına sıkıştırdıktan sonra yatak ve battaniyeleri yaktı.Alınan bilgiye göre, cezaevinin B-6 koğuşunda kalan 16 tu

Gümüşhane Cezaevinde İsyan

Gümüşhane E Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve Tutukevi'nin çocuk koğuşunda kalan 16 tutuklu ve hükümlü, ilaç dağıtan sağlık memurunun kolunu kapı aralığına sıkıştırdıktan sonra yatak ve battaniyeleri yaktı.

Alınan bilgiye göre, cezaevinin B-6 koğuşunda kalan 16 tutuklu ve hükümlü, uygulamaları protesto etmek amacıyla ilaç dağıtan sağlık memurunun elini kapı aralığına sıkıştırarak elindeki ilaçları aldı.

Arbede çıkması üzerine koğuştakilerle konuşmak isteyen Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürü Hacı Aydinç'i protesto eden tutuklu ve hükümlüler, koğuşun kapısının önüne yığdıkları yatak ve battaniyeleri ateşe verdi.

Jandarma ekipleri, jiletle kendilerini kollarından yaralayan hükümlü ve tutukluları etkisiz hale getirdi.

Jiletle kendilerini yaralayan 5 tutuklu ve hükümlü, cezaevinin revirinde tedavi altına alındı.

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilaç dağıtımı sırasında meydana gelen olayın isyan olmadığını belirterek, söz konusu koğuşta kalan 5 hükümlünün sürekli bu tür sorunlar çıkardıklarını söyledi.

Peker, sorun çıkardıkları tespit edilen 5 hükümlünün başka bir cezaevine nakledilmeleri için çalışma başlatıldığını kaydetti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler