Gümüşhane Cezaevinde gerginlik

 Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 1 gardiyanı rehin alan mahkumlar, 4 infaz koruma memurunu da darp etti.Olay, Arzular beldesinde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, C blokta kalan mahkumların revire çıktığı sırada yaşandı. Edinilen bilgilere göre, haft

Gümüşhane Cezaevinde gerginlik

 

Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 1 gardiyanı rehin alan mahkumlar, 4 infaz koruma memurunu da darp etti.

Olay, Arzular beldesinde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, C blokta kalan mahkumların revire çıktığı sırada yaşandı. Edinilen bilgilere göre, haftada bir gün cezaevine gelerek hasta mahkumları muayene eden cezaevi doktorundan yeşil reçeteli bir ilacı yazmasını isteyen mahkum, hastaneye sevk edilmesi gerektiği konusunda cevap alınca doktorla tartışmaya başladı. Tartışmaya şahit olan bir mahkumun haber vermesiyle diğer mahkumlar da koğuştan çıktı ve reviri basmak istedi.

Kendilerine engel olmak isteyen doktor ve infaz koruma memurlarına rağmen revire giren 4 mahkumdan biri, elindeki cam parçası ile revirde görevli bir infaz koruma memurunu rehin aldı. Elindeki kırık cam parçasını infaz koruma memurunun boğazına dayayan mahkum, odada bulunan diğer mahkum ve görevlilerin telkinleri sonucu yaklaşık 10 dakika sonra rehineyi bıraktı.

Bu sırada yaşanan arbedede Bünyami T., Önder G., Hasan M. ve Hayrullah A. isimli 4 infaz koruma memuru ise, mahkumlar tarafından darp edildi. Olayın ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan infaz koruma memurlarına, 10 gün iş göremez raporu verildi.

Olayın duyulmasıyla birlikte hastaneye akın eden infaz koruma memurlarının yakınları, yetkililerden bilgi aldı. Olaya karışan mahkumlar ise, hastane önündeki kalabalığın dağılmasının ardından acil servise götürülerek kontrolden geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler