Gümüşhane buz tuttu

Gümüşhane’de önceki gece gerçekleşen kar yağışının ardından dün gece en düşük sıcaklık eksi 16 derece olarak ölçüldü.Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının ardından hava sıcaklığının gece sıfırın altında 16 derece düştüğü öğrenili

Gümüşhane buz tuttu

Gümüşhane’de önceki gece gerçekleşen kar yağışının ardından dün gece en düşük sıcaklık eksi 16 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının ardından hava sıcaklığının gece sıfırın altında 16 derece düştüğü öğrenilirken, yetkililer kar yağışının Salı ve Çarşamba günü de gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi. Yaşanan donla birlikte birçok yer buz tutarken, aşırı buzlanma nedeniyle sürücüler yollarda zor anlar yaşadı.

Karayolları yetkilileri ise İkisu-Şiran arasındaki Tersun Dağı geçidi ile Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan dağı geçidinin hala ulaşıma kapalı olduğunu ve yol açma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

82 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

İl Özel İdaresi yetkilileri de yağışın ardından öncelikli olarak taşımalı eğitim yapılan köy yollarının açıldığını, fakat tipi ve fırtına nedeniyle çok sayıda köy yolunun yeniden ulaşıma kapandığını bildirdi. Buna göre, merkez ilçede 20, Kelkit ilçesinde 15, Kürtün ilçesinde 21, Şiran ilçesinde 6, Köse ve Torul ilçelerinde 10’ar olmak üzere toplam 82 köy yolunun ulaşıma kapandığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel