Gümüşhane Bayburt Havalimanı sonrasında ilçe olmak istiyorlar!

Gümüşhane Bayburt Havalimanı’nın yapıldığı Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyü ilçe olmak istiyor.

Gümüşhane Bayburt Havalimanı sonrasında ilçe olmak istiyorlar!

GümüşhaneBayburt havalimanı’nın yapılacağı Salyazı köyü muhtarı Muhtar Uçar, Gümüşhane-Bayburt Havaalanı'nın 2024 yılında Salyazı köyüne hizmete gireceğini duyurarak, yaptığı açıklamada, "Gümüşhane-Bayburt Hava Limanı, coğrafi konumu ve iklim özellikleriyle önem arz eden bir stratejik noktada yer alıyor. Bu bağlamda, köyümüzde bu hava limanının bulunması, Salyazı'nın ilçe statüsüne yükseltilmesi için çabalarımız devam ediyor" dedi.

Muhtar Demir Uçar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanlığı'na ilçelik taleplerini ilettiklerini belirterek, "Bu stratejik hava limanı, yeni bir ilçe oluşturulmasıyla daha da anlam kazanacaktır. Tarihi bir geçmişe sahip olan köyümüz, 1965-2013 yılları arasında belde statüsünde bulunuyordu. Ancak, 2013 yılında yapılan yasal düzenleme sonucunda köy statüsüne dönüştü. Şu anda nüfus ve altyapı açısından ilçe olma potansiyeline sahip olan Salyazı'nın bir an önce ilçe statüsü kazanması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan '100 il 1000 ilçe Projesi' kapsamında köyümüzün ilçe olması talebimizi iletiyoruz" şeklinde konuştu.

havalimani.webp

Muhtar Uçar, Salyazı köyüne Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 104 adet konutun yapıldığını ve orta gelir grubuna yönelik bu konutların bir ay içinde hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Ayrıca, TOKİ'nin köye yönelik dar gelirli vatandaşlar için 142 adet daha sosyal konut projesini gerçekleştireceğini açıkladı. Bu yeni konutlar ve hava limanıyla birlikte köyün modern bir kent görünümüne kavuşacağını vurguladı.

Salyazı Köyü Muhtarı, köylerine hizmet verecek olan ve 1700 dönüm araziyi sulayacak olan Salyazı 2 göletinin ihalesinin yapıldığını ve yapımına önümüzdeki yıl başlanacağını ifade etti. Ayrıca, doğalgaz bağlantısı için Cumhurbaşkanı'na dilekçe verdiklerini ve yetkililerden söz aldıklarını belirtti.

Arazi toplulaştırmasının tamamlandığını ve arazinin yüzde 80'inin Demirözü Barajı'ndan sulandığını söyleyen Muhtar Uçar, Salyazı'nın doğal ve turistik zenginliklere sahip olduğunu da vurguladı. Adrenalin tutkunları için Kırklar Mağarası'nın köy sınırları içinde bulunduğunu, aynı zamanda köyde yapım tarihi bilinmeyen Bayrampaşa (Heğni) kalesinin kalıntılarının bulunduğunu ve arkeolojik sit alanlarına ev sahipliği yaptığını belirtti.

Salyazı'nın, Köse ilçe merkezine 17 km, Gümüşhane il merkezine ise 60 km uzaklıkta bulunduğunu kaydeden Muhtar Uçar, köyün komşularının

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler