Gümrükçüoğlu'nu ziyaret ettiler

  Gümrükçüoğlu, ziyaretine gelen öğrencilerden birinin makam koltuğuna oturmasını istedi. Bunun üzerine Norveç Türk Kültür Merkezi'nden Pernille Hyggen, Trabzon Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Gümrükçüoğlu, 23 Nisan'ın her yıl Türkiye'de Ulusal Egem

Gümrükçüoğlu'nu ziyaret ettiler

 

 Gümrükçüoğlu, ziyaretine gelen öğrencilerden birinin makam koltuğuna oturmasını istedi. Bunun üzerine Norveç Türk Kültür Merkezi'nden Pernille Hyggen, Trabzon Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

 

Gümrükçüoğlu, 23 Nisan'ın her yıl Türkiye'de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlandığını anımsatarak, "Bu Bayram gençliği sevmenin, onlara güvenmenin çok güzel bir örneğidir. Bu bayramda belediyemizi ziyaret eden öğrenciler belediye başkanı olurlar, istek ve düşüncelerini bizlere iletirler. Biz de gereğini yerine getiririz. 10. Türkçe Olimpiyatları için belediyemizi ziyaret eden siz değerli misafir öğrencilerimizin de istek ve düşünceleri bizler için önemlidir. Bu nedenle belediye başkanlığını sizlere devrederek talimatlarınızı bekliyorum" dedi.

 

Öğrencilere Trabzon ve Doğu Karadeniz hakkında bilgi de veren Gümrükçüoğlu,

 

"Trabzon halkı adına, kentimize gelen konuk öğrencileri sevgiyle, saygıyla bağrımıza basıp kucaklıyoruz. Bu birlikteliğiniz insanlığın geleceği adına bizleri çok ümitlendiriyor. Dünya barışı ve kardeşliği için insanlık el ele oluyor. İnanıyorum ki sizlerin bu birlikteliği gelecekte savaşları önleyecek ve tüm insanlık barış ve kardeşlik içinde yaşayacak" diye konuştu.

 

Ziyarete Brezilya'dan katılan bir öğrencinin okuduğu 'Karayemiş' adlı türküyü, Gümrükçüoğlu beğeniyle dinledi. Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi'nin hazırladığı Trabzon tanıtım kitabında bulunan karayemiş resmini öğrenciye göstererek, "Karayemiş, türkü ve şiirlere konu olan, bölgemize has bir meyve türüdür" dedi.

 

Gümrükçüoğlu, ziyaretin anısına misafir öğrencilere çeşitli hediyeler verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel