Gümrükçüoğlu'ndan Basın Toplatısı

Trabzon Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısında görev süreci içerisindeki gerçekleştirdiği projeleri ve yeni çalışmalarından bahsetti.Soğuksu mevkiindeki Atatürk Köşkü bahçesinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda Tra

Gümrükçüoğlu'ndan Basın Toplatısı

Trabzon Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısında görev süreci içerisindeki gerçekleştirdiği projeleri ve yeni çalışmalarından bahsetti.

Soğuksu mevkiindeki Atatürk Köşkü bahçesinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda Trabzon basın camiası ile bir araya gelen Başkan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ekibi, görevde bulunduğu 4 yıl içerisinde gerçekleştirdiği projeleri değerlendirdi. Basın mensuplarının projeler hakkında eksik gördüğü konulardaki sorularını da cevaplandıran Gümrükçüoğlu, belirtilen eksiklikleri not alarak çalışma başlatacaklarını ifade etti.


Bir gazetecinin 61 projenin hangi aşamada olduğu sorusunu değerlendiren Başkan Gümrükçüoğlu, “ 61 projeden teknik ve finansal nedenlerden şimdiye kadar başlayamadığımız 10 proje var. Bunun yanında 61 proje dışında 17 projeyi de başlattık. Böylece kente kazandırdığımız ve ya yapımları devam eden 68 projeye ulaşmış bulunmaktayız. Başlatamadığımız 10 proje ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

ÇAMOBA’YA BOTANİK PARKI
Başkan Gümrükçüoğlu kenti geleceğe taşıyacak projeleri yürütürken bir taraftan da yeni projeleri kazandırmaya devam ettiklerini belirterek, Çamoba’da bulunan askeri alanı belediyeye kazandırarak botanik bahçesi yapmak için gerekli girişimleri başlattıklarını söyledi. Bu anlamda askeri yetkililerle ön anlaşmaya vardıklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “ 103 dönümlük bu alanı mahsuplaşma yoluyla alarak Singapur, Londra, Batum’da çok güzel örnekleri olan bir botanik parkı haline getireceğiz. Çamoba’daki askeri alanı Zağnos Vadisi ile birleştirerek Trabzon’a yeni bir yaşam alanı kazandıracağız” şeklinde konuştu.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR OLUYOR
Trabzon’un “Büyükşehir” olacağını ve bunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 gün önce Trabzon Havalimanı’nda kendisine ilettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Büyükşenir için gerekli hazırlıklar tamamlandı. TBMM’sinin açılmasıyla birlikte Büyükşehir yasası görüşülecek. Yeni yapılacak 13 il ile birlikte ülke genelinde 29 şehrimiz tüm il sınırları ile Büyükşehir statüsüne kavuşacaktır” şeklinde konuştu.
Büyükşehir belediyesi ile birlikte kentin birçok avantajlara kavuşacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Büyükşehirle birlikte altyapı yatırımları birlikte yürütüleceğinden hizmetler bir bütünlük arz edecek. Mükerrerlik ortadan kalkacak. Böylece daha az masrafla daha büyük projeleri vatandaşların hizmetine sunacağız. İmar bütünlüğü sağlanacağından kentimizi gelecek kuşaklara daha güzel bir şekilde aktaracağız. Ayrıca esnalarımıza bir külfet bineceği ifade ediliyor. Bu katiyetle oranın belediye meclisleri yetkisi alanındadır. Öyle bir yükte binmeyecek" ifadelerini kullandı.
Belde belediyelerimizde gelecek mahalli seçimlerde belde başkanlığı seçiminin yapılmayacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Ama mevcut belde binalarındaki teknik donanım ve personel muhafaza edilecek. Binaları, iş makineleri, hizmetleri harfiyen devam edecek. Yani o yerlerimizi hizmetin içinde tutacağız. Bunun yanında belde belediye başkanlarımızın bulundukları beldelerde tecrübelerinden faydalanacağız" diye konuştu.
 


KANUNİ BULVARI 5 EKİMDE İHALE EDİLİYOR
Trabzon’u bir Trabzon daha yapacak Kanuni Bulvarı’nın yapım ihalesinin 5 Ekim’de yapılacağı müjdesini veren Başkan Gümrükçüoğlu, “ Kanuni Bulvarı şehrin günlük hayatını bir o kadar daha yukarı çıkaracak. Bunun yanında Erdoğdu ve Karşıyaka- Uğurlu yollarının yapımı devam ediyor. Ayasofya kavşağını genişletme çalışmaları devam ediyor. Bu projelerin tamamlanması ile kentimizde ulaşım önemli bir oranda rahatlamış olacak” ifadelerini kullandı.
Trabzon’da doğalgaz çalışmalarının devam ettiğinin belirten Başkan Gümrükçüoğlu 11 mahallede doğalgazın kullanıldığını ve 2013 yılında yapılacak doğalgaz çalışmalarını da planlandığını söyledi. 2014 yılı sonu veya 2015 yılı içerisinde tüm kentte doğalgaz ulaştırılmasının planlandığını da sözlerine ekledi.

TRABZON’UN ALTYAPISI YENİLENİYOR
Şehrin altyapısını geliştirmek ve yenilemek için projeler hazırladıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon'da yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılması çalışmalarımız sürüyor. İller Bankası Genel Müdürlüğü proje çalışmasını tamamladı. Kentin tümünün yağmur ve atık sularının ayrılması çalışmalarını etap etap yapacağız. Bu proje ile birlikte yağmur suları ile kanalizasyon suları ayrılarak derelerin temiz akması ve sahillerin daha da temiz hale getirilmesi sağlanmış olacak. Zağnos ve Tabakhane Derelerinin üzerlerini açık hale getirdik. Bunun yanında yağmur suları ile kanalizasyonların birbirinden ayrılmasını sağladık. Bu çalışmayı bu iki derenin sahile kadar ulaşan kısımlarında kentsel dönüşümlerle paralel olarak gerçekleştiriyoruz. Ayrıca derin deşarj sistemini yeniden uygulamaya koyduk. Akçaabat ile Yomra arasının 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak Atasu barajını tamamlayarak hizmete sunduk" diye konuştu.
Trabzon’un içme suyu şebekesinin en son 40 yıl önce yenilendiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalar sonucu proje ihalesinin yapıldığını belirtti. Projenin tamamlanmasının ardından yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini belirten Gümrükçüoğlu, kentin tüm içme suyu şebekesini yenileyeceklerini söyledi.
Trabzon’u her anlamda ‘Büyükşehire’ hazırladıkları kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu çoğu 1972 model olan otobüs filosuna son gelenlerle birlikte 30 yeni otobüs kattıklarını kaydederek, vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için 123 yeni araç ve iş makinesinin belediyeye kazandırdıklarını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu yeni aldıkları iş makinesi, araç ve otobüslere yaklaşık 21 milyon TL ödediklerini de sözlerine ekledi.

73 MİLYON, 2010-2011 SEZONUNDA TRABZONSPOR’UN ŞAMPİYON OLDUĞUNU BİLİYOR
Bir gazetecinin Trabzonspor resmi web sitesine, üzerine ‘2010-2011 Futbol sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur’ yazan takım posteri koydu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Belediyenizin sitesine siz de bu posteri koymayı düşünür müsünüz?” sorusuna Başkan Gümrükçüoğlu , “Fenerbahçe taraftarı dahil 73 milyon insan 2010-2011 sezonun şampiyonunun Trabzonspor olduğunu herkes biliyor. Biz bunun rahatlığı, sakinliği ve vakur duruşu içerisindeyiz. Kimsenin zorlanmasına gerek yok. Herkes bunu kabul ediyor. Biz Trabzon olarak fair-play anlayışı içerisinde barış içerisinde yarışı amaçlıyoruz. Zaten Hak ve Adalet bunu gerektiriyor. Eğer bir hukuki sakınca yok ise belediye sitesine de koyarız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler