Gümrükçüoğlu'ndan acil toplantı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da yerel bir gazetede Galyan Barajı ile ilgili çıkan iddialar üzerine bir basın toplantısı düzenleyerek açıklama yaptı.Başkan Gümrükçüoğlu, halkın sağlığını ilgilendiren konular hakkında bilgi

Gümrükçüoğlu'ndan acil toplantı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da yerel bir gazetede Galyan Barajı ile ilgili çıkan iddialar üzerine bir basın toplantısı düzenleyerek açıklama yaptı.

Başkan Gümrükçüoğlu, halkın sağlığını ilgilendiren konular hakkında bilgisizce yapılan habere karşı gerekli hukuki mücadeleyi başlatacaklarını söyledi.

Gümrükçüoğlu, düzenlediği basın toplantısında halk sağlığını ilgilendiren bir konunun halka yanlış lanse ettirilmemesi gerektiğini belirterek, “Trabzon’daki Trabzon Belediyesi’nin suyunu 300 bin kişi içiyor. Böylesine önemli bir kitleyi ilgilendiren bir konu hakkında gerçek dışı haber yapılamaz. Trabzon 17 Mayıs 2011 tarihinden itibaren Atasu’nun suyunu içiyor. Zaman zaman barajdaki teknik çalışmalardan ötürü kullanmamışızdır. Bu süre barajın faaliyete geçmesinden sonra geçen 3 aylık dönemde bir ayı bulmamıştır. Kaldı ki Değirmendere suyu da yıllarca Trabzon’a verilen sudur. Biz gerek görüldüğü zamanlarda Değirmendere’nin suyunun şehre verilmesinden bir rahatsızlık duymuyoruz: Çünkü Değirmendere suyu da temiz bir sudur. Biz gerek Atasu Barajı’nın gerekse Değirmendere’nin suyunu düzenli olarak laboratuarda ölçüyoruz. Bu zamana kadar olumsuz bir sonuç çıkmadı. Ama gazete haberinde suyun ağır metaller taşıdığı ifade edilmektedir. Halkın sağlığını ilgilendiren böyle bir konuda sorumsuzluk hangi belgeye dayanılarak haber yapılıyor. Halka gerçek dışı haber aktarılıp halk telaşlandırılıyor. Halkı kimsenin yanlış bilgilendirmeye hakkı yok. Ben haber yaparım yarın cevap gönderir onu da yayınlarız, böyle bir habercilik anlayışı dünyanın neresinde var? Galyan Barajı’nda ağır metaller bulunduğu için arıtılmadığı yazıyor. Bunu hangi belgeye dayanarak söylüyorlar. Bizim elimizde laboratuar sonuçları var. Galyan Barajı’ndan ve Değirmendere’den alınan su örnekleri düzenli olarak tahlil edilmekte bunun yanında Samsun’daki Refik Saydan Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı Samsun Hıfzıssıhha Enstitü Müdürlüğü’ne gönderilerek orada da tahlil edilmektedir. Bu zamana kadar yapılan tahlillerde olumsuzluk taşıyan hiçbir veriye rastlanmamıştır. Galyan ve Değirmendere suyundaki ağır metallerin suyun arıtılmasında teknik olarak problem oluşturmadığı DSİ’den alınan analiz sonuçlarında açıkça görülmektedir. Kulaktan dolma bilgilerle haber yapıp halkın kafasını karıştıranlara karşı hukuk mücadelesini başlatacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. İnsanların direk sağlığını ilgilendiren konularda yapılan yalan haberlere karşı tepkisiz kalmamız asla düşünülemez” diye konuştu.

 

ÜST GEÇİTLERDEKİ EYOF REKLAMLARININ SÖKÜLMESİ DOĞRU

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Karayolları’nın EYOF reklamlarını toplamasıyla ilgili “EYOF’da Trabzon’un tüm kurumlarının desteğiyle birlikte başarılı olduk. Bu oyunlardan yüzümüzün akıyla çıktık. Her etkinliğin bir hatırası vardır. Biz bu hatıraları yaşatmaya devam edeceğiz. Ama bunların yaşatılacağı yerler üst geçitlerdeki brandalar değildir. Üst geçitlerdeki tanıtımlar naylon ağırlıklı olduğu için zaman içinde rüzgarla yırtılıp bir aracın üzerine düşebilir. Ya da yanıcı özelliği ile yanıp tehlike oluşturabilir. Üst geçitlerin iki tarafının da kapalı olmasından dolayı bir güvenlik sorunu oluşturabilmesi de söz konusu. Bu nedenle zamanı gelince kaldırılması gayet normaldir” dedi.

 

CHP İL BAŞKANI YAVUZ KARAN’A TEPKİ

Gümrükçüoğlu, CHP İl Başkanı Yavuz Karan’ın belediyeye yönelik eleştirilerinin bilgiden yoksun olduğunu söyledi. Karan’ın bilmeden yaptığı açıklamaların kendisini mahcup duruma düşürdüğünü kaydeden Gümrükçüoğlu “CHP İl başkanına öğrenerek, bilerek konuşmasını tavsiye ediyorum. Açıp, sorsun, öğrensin. Bizim her şefimiz şeffaf ve açık. Meydan Parkı’nın yaklaşık maliyeti 5 milyon 740 bin lira. Bayındırlık birim fiyatları. CHP il başkanı alsın kağıt kalem, toplama çıkarma yapsın. Önce onu öğrensin. Üzülüyorum buna. En düşük teklifi veren üç firma arasında yaklaşık 3,5 milyon TL teklif veren firmayla bu ihale sonuçlanmış. Yüzde 50’ye yakın bir kırım yapılmış. Söz verdiğimiz gibi de 6 ayda tamamladık. 5 Ocak’ta başladık, 15 Temmuz’da bitirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bazı suçlamalar var. Evlere şenlik iddialarda bulunuyorlar. Meydan Parkı’nın inşaat alanı 6 bin 520 m2. Eski Meydan Parkı’nda yeşil alan bin 420 m2 idi. Şimdi ki Meydan Parkı’nda ise bin 567 m2’dir. Yeşil alan arttı mı azaldı mı? İlave olarak 56 yeni ağaç diktik. İlgili ve yetkili kurulların raporuna rağmen kesilmesi gereken ağaçlar varken kesmedik. Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun direktifleri doğrultusunda hareket ettik. Güneş balçıkla sıvanmaz. Kafadan atmaya gerek yok. Parkın içinden otoyol geçtiğini söylüyor. Ona biz yol diyelim. Otoyol başka oluyor. O yal parkın içinden değil parkın kenarı ile tretuarı arasından geçiyor. Gidip baksın. Meydan Parkı’na rant girdiğini söylüyor. Hangi rant? Orada, sandalyeden masadan adım atılmıyordu. Halk şimdi yarısından fazlasından faydalanıyor. Biz Meydan Parkı’nı halkın parkı ve alanı haline getirdik. Efendim Atatürk Anıtı’nın önündeki hak arama yerini su fıskiyeleriyle kapatmışız. Buna öküzün altında buzağı arama denir. Müneccimlik denir. Orada çocuklar oyun oynuyor. Orada sivil toplum örgütü açıklama yapacaksa yapsın, fıskiyeler kapanabilir. İsteyen istediği zaman açıklamasını yapsın” ifadelerini kullandı.

 

“YÜRÜTTÜĞÜMÜZ HİZMETLERDEN ÜZÜLMESİNLER, ONLAR DA İSTİFADE ETSİNLER”

Karan’ın kentsel dönüşüm projelerini konusunda da bilmeden açıklama yaptığını kaydederek gerçekleri ortaya koydu. Başkan Gümrükçüoğlu, “Yürüttüğümüz hizmetlerden üzülmesinler, onlar da istifade etsinler. Çömlekçi Kentsel Dönüşümü, hali hazır haritası ve İmar Planı yapıldı, bitti, teslim edildi. Avam Projesi ön çalışması yapıldı, Kent Konseyi’ne sunuldu. Son kısımda bina kıymet takdir ve ölçümleri çalışmaları devam ediyor. Parasını almak isteyenlerle anlaşma çalışmaları devam ediyor. Seçimden önce de anlaştığımız bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Zağnos Kentsel Dönüşümü için bir arabaya koyalım da Zağnos Köprüsü’nden baksınlar. Güney’deki ikinci etabının tamamlandığını görsünler. Halkın bu rekreasyondan halkın faydalanması da bugünlerde başlayacak. Zağnos’un Kahramanmaraş Caddesi tarafındaki dönüşüm projesinin rekreasyon projesinin ihalesi 8 Eylül’de ihalesi yapılacak. TOKİ’nin sitesine girip baksınlar. İsteyen buyursun, yarışsın. Maraş Caddesi’nden sahile olan kısmın da vaziyet planı yapıldı. Kamulaştırmaları başlıyor. Ayasofya’daki kentsel dönüşümleri bu arkadaşlar görüyor mu acaba? Bugüne kadar 28 milyon 400 bin lira ödedik. Çarpık yapılaşmanın tümünü kaldırdık. TOKİ tarafından hazırlanan peyzaj projesi ise önümüzdeki ay Tabiat Varlıklarını Bölge Düzenleme Kurulu’na sunulacak. Ardından ihalesi yapılacak. Tabakhane Kentsel Dönüşüm’de bugüne kadar 39 milyon 72 bin lira para talep ettik. Son 2 milyon lirasını da bugün yarın çıkaracaklar. Konut karşılığı olarak yaklaşık 7 milyon 355 bin liralık anlaşma yapmışız. Bir binanın birden fazla hissedarı var. Belirlenen hissedar sayısı 4 bin 512. Anlaşılan hissedar sayısı 2 bin 215. Yarısına ulaştık. 685 bina sahibinden 360’ı ile anlaşıldı. Yıkımlara devam ediliyor. Bahçecik’in tüm parası ödendi ve yıkımlara devam ediliyor. 6 Eylül 2011’de Uğurlu-Karşıyaka yolu ihale ediliyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel